Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank sa s rodinou prisťahuje do nového domu , aby tam začali nový život. Lenže nie všetko je také ružové ako sa na prvý pohľad zdá. Prvý to pocíti prepracovaný a neurotický Frank, ktorý zistí, že v dome nie sú sami. Divné zvuky a nevysvetliteľné udalosti dávajú tušiť, že niečo nie je v poriadku. Pôvodní obyvatelia sa nesprávajú veľmi priateľsky a snažia sa vyhnať z domu frankovu rodinu. Začína boj o holý život. Kto sú v tomto prípade "Návštevníci"? (Hennesy)

(více)

Recenze (19)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pěkná malá duchařina která staví spíše než na strašení na atmosféře. Ducha vidíme opravdu jen na pár sekund. Nicméně scénář je obyčejný a takových filmů bylo nespočet. Rodinka se dostane do domu kde straší. Mě se líbily i ty nehororvý scény, třeba pošťák neměl chybu a přidal do filmu i humor. Pár scén sice nebylo úplně dobrých ale film stavím do nadprůměru, herci byly taky v pohodě. Kdybych film viděl jako malej byl bych slušně zdeptanej. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No vida, tak i Švédové umí dělat docela dobré haunted-house horory. O tomhle filmu jsem nikdy neslyšel, a právě proto jsem se na něj docela těšil. Film jako takový je jak vystřižený z učebnice o strašidelné tvorbě osmdesátých let. Má klasický, pomalý rozjezd, kde se seznámíme s rodinkou, která se nastěhuje do nového domu. Taťka je tak trošku poděs a když navíc začne v domě slýchat podivné zvuky, je soužití s ním už docela o nervy (což mu jeho choť několikrát od plic zdůrazní :-)). Ve druhé polovině filmu dojde i na ta strašidla, i když divák toho pohříchu moc neuvidí. Film se soustředí především na budování napětí a strašidelné atmosféry, což se mu ale nadmíru daří. Dle pravidel žánru vše vyvrcholí docela akční závěrečnou dvacetiminutovkou, která udělá za jinak tuctovou duchařinou povedenou tečku. Celkově se mi tenhle film docela líbil, i když vlastně ničím nevybočuje z průměru. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Vlastne to bola štandardná duchárina, ale mala dosť pomalé tempo. Prvú hodinu sa vlastne dokopy nič nedialo, duch len párkrát zašramotil a to bolo všetko. Vlastne až od pasáže, keď prišiel lovec duchov, sa to rozbehlo na plné obrátky. Posledných 20 minút bolo výborných, herci hrali presvedčivo, atmosféru to malo, len škoda tej ťažkopádnej prvej polovice. Trošku lepší priemer u mňa. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strach z nevideného, zničený rozpakmi z pseudohumoru. Naťahovať to až do konca je fajn nápad, len si treba držať úroveň a nezaoberať sa zbytočnosťami. Vzhľadom na dobu v ktorej film vznikol, mu ale nemám za zlé že sa snažil byť vtipný, len sa tým sám obral o post atmosférickej strašidelnej pochúťky, na ktorý rozhodne mal našliapnuté. 50% ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

No fakt nevím, první třetina filmu byla prakticky o ničem. Nedělo se vůbec nic, snad jen s vyjímkou, že se naše rodinka furt hádala s pošťákem, ve druhé třetině kdy se objevil lovec duchů se toho taky moc nedělo, snad nebýt dalších opětovných hádek a to jak s pošťákem /švédští pošťáci jsou divní/ a nebo mezi sebou. Tomu se, ale nebylo co divit, protože Frank coby otec rodiny a prakticky jediný kdo duchy zpozoroval, byl permanentně pod parou. Dvě promile musel mít už od rána. No k tomu se přidalo pípání a blinání jakýchsi krabiček lovce duchů a to bylo asi všechno. Poslední třetina již měla jaksepatří grády, ale moc to nezachránila. Ono nelogické chování postav, spousta nevysvětlených věcí a hlavně první dvě hluché třetiny, to prostě nezachránilo. Vzhledem k době vzniku přihmouřím oči a dám dvě hvězdy, ale nejsem si jist zda si je zaslouží. 39 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama