Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čím vším byla světoznámá ikona pop rocku a R&B? Životopisné drama zpěvačky s nezaměnitelným chraplákem, kterou ztvárnila herečka Angela Bassettová; za svůj jedinečný výkon po právu obdržela roku 1994 Zlatý glóbus. „Rocková babička” začala svou hvězdnou dráhu netradičním podáním gospelů v kostelech, kde ještě vystupovala pod jménem Anna M. Bullocková. V této době potkala svého budoucího manžela: producenta, skladatele a zpěváka Ikea W. Turnera. Z Anny Bullockové se stala Tina Turnerová. Nezřízený svět rokenrolu si však brzy vybral svou daň. Turnerová musela čelit nejen uměleckým výzvám, ale i těžkostem osobního života, domácí násilí a drogy nevyjímaje. V 80. letech z potemnělého podsvětí soulu však povstala zářivá hvězda R&B. Sex symbol, který spoludefinoval novou éru popové hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Papírové ubrousky vždy při ruce, každou chvíli je třeba utírat nějakou tu krev z tváře. Angela Bassett dobrá, písničky taky dobré, hadry pěkné a záviděníhodné, kroucení zadkem jakbysmet, zbytek se mohl klidně vystříhat. Vraťme se ale pět na počátek, k Ikeovu sadismu, který se zdá být nosným tématem filmu. Ostatně profitují z toho oba: Ike bezprostředním činem a Tina následným popisem. Ike to vidí zřejmě takto: "Představa, že mám tělo, jehož statut je jiný než moje tělo, je pro perverzi podle všeho charakteristická, přestože zvrhlík cítí jinakost cizího těla." (Klossowski Pierre: Sade můj bližní). Pro Ikea se Tinino tělo stalo od svého neoddělitelné. - Zapomeňme ale na Ikeův sadismus a zůstaňme u Ikea muzikanta a pusťme si jeho geniální hudbu, třeba z poslední desky ("Rising with the blues") "Goin' Home Tomorrow", tam je to všechno. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Docela povedený hudební životopisný film, u kterého jsem se sice zpočátku trochu vyděsil, aby z toho nevypadlo něco ve stylu Příběhu Glenna Millera (chápej průměrné hollywoodské zboží), ale naštěstí se mi brzo potvrdil opak a kromě slušné filmové stránky, dobrých hereckých výkonů a (samozřejmě) zajímavých písniček to v sobě mělo i určitou osobitost a dobře podané téma domácího násilí - byť tohle moc domácí nebylo, ten Ike ji podle všeho byl všude možně. Trochu mi vadí menší černobílost v tom a i stopáž mohla být asi o něco kratší nebo víc nabitá, ale funguje to i tak a závěr je podle mě naprosto skvěle provedený. Slabé 4* ()

Reklama

pevico 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mi Tina přichystala obrovské překvapení..dlouho jsem se na to necítil, ale když jsem to konečně spustil, už to nešlo vypnout..dokonce i hudba, kterou si doma běžně nepouštim, mě tentokrát výjimečně bavila! Angela Basset je v roli Tiny neskutečná, člověk jí věří každý slovo..a pak - celý film jsem si lámal hlavu, odkud je mi povědomej její manžel, a tady se s překvapením dočtu, že je to "Morpheus" :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Výbornej životopis. Emoce, drama, všechno vystřelený na maximum. Geniální Angela Bassett v hlavní roli, Laurence Fishburne taky hodně výraznej výkon. I když Tina Turner není moje srdcová zpěvačka, její příběh patří mezi ty důležité ženské osudy. V době premiéry měla před sebou ještě několik dobrých let, ale nebylo by nic, kdyby se nerozvedla a nepostavila se na vlastní nohy. Klasická #WomenPower ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

U životopisných filmov stačí málo, aby sa z vynikajúceho začiatku dospelo do priemerného konca a celkového výsledku. Aj tento film mal všetky predpoklady stať sa vynikajúcim, osobnosťou speváčky počnúc, vynikajúcou hereckou dvojicou pokračujúc a najmä vyváženým scenárom končiac. Lebo stačilo málo, napr. aby bol položený dôraz na domáce násilie alebo aby vynikla scestná myšlienka, že hviezdu z Tiny Turner spravilo násilie, ponižovanie a ústrky. Nič z toho sa nestalo, film som si užil a môžem ho bez problémov priradiť k tým mimoriadnym životopisným filmom, ktorých zasa až tak veľa nie je. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama