Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je opravdu bozsky. Neni to zadny verny film zobrazujici hrdinstvi hlavnich hrdinu apise takova fikce na kterou se kouka dobre od zacatku do konce a tim myslim opradu hodne dobre kouka. S puvodnim filmem Dela z Navarone to nema spolecneho vubec nic pokud teda pominu ustredni dvojici kterou stejne hraji uplne jini herci, tento film si jde svou cestou a nehraje si na zadne realisticke vykresleni 2. svetove valky cimz se od prvniho filmu naprosto diametralne lisi. Pokud se ovsem odprostite od jakekoli verohodnosti tak si film naprosto uzijete ja tento film videl uz mnohokrat ale nikdy nezaomenu na posledni vety ve filmu. Myslim, ze bych mel radeji zduraznit toto, za prve: Jsme na spatné strane reky. Za druhe: Jsme bez nadeje jakkoliv se pripojit k partyzanum. A za treti: Timto pruhem lesa se budou brzy plazit spatne naladeni Nemci. A za ctvrte: Nemyslim si, ze nas maly genius, tady serzant Miller si nechal ve svem kufriku aspon krabicku zapalek. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl ještě jakš takš snesitelnou dobrodružnou podívanou, druhý díl už je prostě krávovina, naivní, jak si válku představuje desetiletý kluk. Amícové se zřejmě shlédli ve vlně tehdy populárních jugoslávských partyzánských filmů a chtěli také přispět se svou trošku do mlýna. Snad jen o těch T34 s hákovými kříži: Němci skutečně v Jugoslávii ukořistěné sovětské tanky používali, takže to je jedna z mála věcí, které bych filmu nevyčítal. ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] Milé prekvapenie. Vojenská tematika šlape na plné obrátky, perfektná výprava filmu, zábery na prírodu ktoré zlepšuje dobrá vizuálna stránka, zaujímavý príbeh ktorý má mnohé zvraty(prehľadné) a k tomu výborné herecké obsadenie. Harrison Ford, Robert Shaw, Barbara Bach, Edward Fox alebo Carl Weather, všetky úlohe sú veľmi zaujímavé, každý si nájde svoj priestor. Oddiel 10 z Navarone je veľmi dobrou ukážkou toho, ako má vyzerať vojnový film. Má to hlavu aj pätu, vojenských prvkov tu je pomerne dosť, veľa nemeckých vojakov, ambasády, akčná línia sa v tomto filme drží na veľkej úrovni (veľkolepé výbuchy, prestrelky), k tomu aj veľmi dobrý výber hudby. Film bez výhrad. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nepriame pokračovanie je akčnejšie, je tam viac zvratov a dokonca aj ten občasný humor sa vydaril. Samozrejme modernejšie efekty a vieryhodnejšie výbuchy...pretrhnutie priehrady či pád mostu sú na svoju dobu technicky výborne zvládnuté. Ford je ešte mladý, preto toho veľa ešte neukázal, preto prím preberá Shaw a taktiež v zápornej roli čiastočne aj Nero. Lenže posledná polhodina sa vlečie, všetko sa to točí iba okolo jednej operácie - výbuchu priehrady a film stráca tempo. Nejapný záver tomu tiež nepridáva. Hodnotenie: 70% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Zatímco Děla z Navarone jsou dnes válečnou klasikou s mnoha ikonickými scénami (bez ohledu co jsem na ně nakydal zde ve svém komentáři), pokračování Oddíl 10 z Navarone je už jenom vyvařováním jména úspěšné "série". Čtu si svůj zdejší komentář na Děla, kde jsem psal, jak dlouhý a roztahaný film je - o 30 minut kratší Oddíl se táhne jak špatně uleželý med na čerstvém chlebu. Na první pohled hvězdné obsazení s mnoha známými jmény nic nezachraňuje a tak režisér těch nejklasičtějších bondovek jenom neúspěšně šlape žánrovou vodu. A nikam na konci rozhodně nedošlape. 40 % ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Producenti filmu Carl Foreman, Sidney J. Cohen a Oliver A. Unger se nedožili soudního sporu vyvolaného jejich pozůstalými a producentem Peterem Gettingerem. Žalována byla Sony Pictures (nástupnický subjekt studia Columbia Pictures) kvůli nezaplaceným částkám z distribučních práv. Proces v květnu 2008 u Nejvyššího soudu v New Yorku přisoudil producentům finanční prostředky zadržované společností Columbia Pictures po dobu téměř třiceti let. Společnost Sony se proti rozhodnutí odvolala, Nejvyšší soud New York předchozí výkok 1. 9. 2009 potvrdil. (Robbi)
  • Děj se odehrává v okolí města Mostar (dnešní Bosna a Hercegovina) na řece Neretvě. Most, který se spojenci snaží ve filmu zničit, je ve skutečnosti Djurdjevićův most na řece Taře (dnešní Černá Hora), tedy zhruba 120 km vzdálený od místa děje. V roce 1942 byl most obsazen italskými fašisty a četníky. Jugoslávští partyzáni ve snaze zpomalit postup protivníků skutečně zničili jeden z jeho oblouků, a to na základě informací a pomoci přímo od inženýra Mijata Trojanoviće, autora původního projektu. Inženýr byl později zajat a popraven Italy. (M_J_Adler)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama