Reklama

Reklama

Vánoční teror

  • Česko 3615 volejte Santovi (festivalový název) (více)
Trailer

Malý Thomas žije v domě se svou matkou a dědečkem a ze všeho nejraději si hraje se svými elektronickými hračkami. Jeho matka je majitelkou velkého obchodu a na Štědrý den zaměstná podezřele vypadajícícho muže, aby dělal dětem Santu. Když se však "Santa" dostane do problému se zákazníkem, vyhodí ho. Muž přísahá, že se pomstí a vleze do kamionu, který veze hračky do domu, kde je Thomas sám se svým milovaným, velmi starým dědečkem. Když se v domě objeví muž oblečený jako Santa Claus, chlapec je štěstím bez sebe a přirozeně si zprvu neuvědomuje, že je to ve skutečnosti nebezpečný psychopat. Thomas je však velmi inteligentní, vynalézavé dítě a posléze udělá vše co může, aby zachránil svého dědečka. Veškerá dětská nevinnost půjde stranou... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Malý Rambo je Sám doma a čeká na Santu. Jenže je neposlušný, chce ho vidět, i když mu maminka jasně vysvětlí, že pak se Santa promění v příšeru. Fajnový příspěvek do škatulky akčního slasheru, byť vraždy v přímém přenosu se příliš nekonají a vrcholem brutality je moment, kdy Santa zatočí s dotěrným psiskem. Představitel Thomase mi moc sympatický nebyl, a tak mě vcelku uspokojilo, že jeho postava bude mít doživotní trauma. Pominu drobnosti, jak nadprůměrně chytrý chlapec nedokáže najít inzulin či běhá půlku filmu naboso ve sněhu, jelikož jsem se nenudil. Na vánoční svátky jako dělané. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takmer po 30 rokoch, vyznie tento vianočný "Game Over", ako o trošku drsnejšia, no zato rozhodne rapídne slabšia varianta "Home Alone". Tých 90 minút bolo tak akurát, aby človek z tých, v dnešnej dobe už lacnejšie prevedených trikov, mizernejšej kamery - nezaspal. Toto skutočne nijak mimoriadne nebavilo, pričom jedinou horor scénkou, bolo zarezanie "vlka v domácnosti". ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Že Santa Claus nenosí jen dárky a radost, se přesvědčí malý Thomas. Ten se totiž bude muset postavit sám proti šílenému psychopatovi, který se mu spustí komínem, zabije mu psa, a bude usilovat o život i jemu samotnému. Jenže než Kevina McCallistera připomíná tenhle kluk spíš samotného Johna Matrixe. Chráníc svého dědu a stavějíc různé pasti se schovává po rozlehlém sídle, a divákovi nezbyde, než odvážnému hrdinovi fandit. Protože tenhle zapadlý francouzský (!) thriller je nečekaně temný, nepostrádá výbornou atmosféru a neutuchající napětí, které nepoleví do vyčerpávajícího finále. Pěkný vánoční dárek. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelnej film ... :-) Tak sympatickej odkaz na 80. léta se hned tak nevidí!! Opravdu milej film, který pamětníkům připomene období Slye s Arniem v největší parádě, období 8mi bitových počítačů, zde již vidíme první PC, přenos dat pomocí internetu, a hlavně klučinu, kterej se po vzoru Johna Ramba a Johna Matrixe pouští do obrany zámku a svého dědečka, před kriminálníkem převlečeným za Santy Klausy ... Celé je to hodně ujeté a zvláštní, ale v dobrém slova smyslu ... člověk film sleduje od začátku s lehkým úsměvem na tváři a pokazí mu to jistě jen zavraždění psa, které je zobrazeno dost drasticky (ale plní úlohu dalšího napětí, čeho je "Santa" schopen ...). Doporučuju všem, fakt parádní věc ... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná předloha pro Columbusova Kevina, co byl sám doma. Dvakrát! Tady sice dva šmatlácký zloděje nahradil jeden psychopatickej Santa Claus (nebo co že to ti žabožrouti vlastně mají) a samotnýho Kevina klon MacGyvera s tím nejdebilnějším sestřihem, jaký jste kdy ve filmu viděli, ale paradoxně je to o dost větší nuda. Navíc (i když je možný, že mě jen zradila moje paměť) bych řekl, že to Home Alone bylo i víc krvavý, ten spálenej ksicht! Ty hřebíky v noze! Takže tři hvězdy a to hlavně vďaka mému momentálnímu adventnímu rozpoložení, nemít v zorným poli adventní věnec, dopadlo by to hůř. Frantíci mě v hororech prostě fakt nebaví... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama