Reklama

Reklama

Ostrov hrůzy

(TV film)
  • Německo Das Mädcheninternat - Deine Schreie wird niemand hören (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Nina a další dívky se léčí ze svých psychických problémů v sanatoriu na ostrově. Sanatorium je zbudováno z bývalého kláštera, op kterém se říká, že tam každých deset let, vždy 1. května, obchází duch staré abatyše. Za Ninou přijíždí její přítel Niklas, aby jí popřál k narozeninám je právě 30. dubna a druhý den by se měl zjevit duch. Niklase ale na ostrov nechtějí pustit, protože mužům je tam vstup zakázán. Muž, který ho přivezl, mu ale pomůže dostat se tam o kus dál ve skalách. Spolu s nimi také přijela na inspekci doktorka Laura Tiberová. Nina se na ostrově léčí z traumatického zážitku, který měla kvůli zavraždění jejích spolužáků tzv. nůžkovým vrahem. Jenže i na poklidném ostrově se začínají dít divné věci. Jedna z dívek zahlédne v lese postavu v masce jeptišky, která ji zavraždí nožemNina se sejde s Niklasem a společně objeví ve staré pevnosti úkryt, který je zřejmě někým obydlen. Zahlédnou i postavu v černém plášti, která se do pevnosti vrací, a utečou. Nina je vyděšená, myslí si, že je to nůžkový vrah a že ji pronásleduje. Večer slíbí kamarádce Janině, že společně s Niklasem z ostrova uprchnou (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Téma jako ze skutečného života. Ostrov plný traumatizovaných děvčat, postupně vyvražďovaných fingovaně invalidní abatyší. Kdyby to vyšlo z Hoollywoodu, určitě bych zvracel. Co však umí s filmem provést nepřekonatelné německé komonstvo světa filmu! Najednou se příběh odehrává v úplně jiné rovině, jež nás dojímá, vzrušuje i leká. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi špatný horor o lidech se špatně navrženými charaktery, se kterými se nikdo nemůže srovnávat. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Katastrofálna zlátanina, šitá horúcou ihlou za málo peňazí ... Niektoré scény vyzerali neskutočne trápne a bez rozmyslu. A možno to bolo len kvôli nastavovaniu miutáže ... Ktovie ... ()

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsrandovnější horor, jaký jsem kdy viděl. A to jsem zhlédl takové perly jako Braindead, Bad Taste, Evil Dead 2 atd. ;) Tenhle film je jedna "geniální" scéna za druhou, takové špeky se jen tak nevidí - a že jsme je s kámošema řádně hlásili! :-)) Takřka dokonalá parodie sebe sama. 0 % ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Škola smrti (první díl) je takovou lehkou předehrou, aby mohl vzniknout ještě lepší díl Ostrov hrůzy s lepšími hereckými výkony, sympatičtějšími postavami a o něco lepší atmosférou. Nejlepší na všech podobných hororech je, že divák si vždy může říct: "To je ale nelogický, proč se prostě nesebere a neodjede?" A tak to by se dal teoreticky definovat i první díl, kde sice nešli otevřít dveře, ale co okna? O nich ani zmínka. A to právě tvůrci dotunili zde - na ostrově a na hradě, ze kterého není úniku. A ten únik se dá provést pouze jednou za minimálně tři měsíce, kdy přijíždí chlapík se zásobami. Na ostrově můžou být navíc pouze ženy, a ačkoliv se ve filmu tři muži objeví (jeden je právě s těmi zásobami), tak žen je tam dvakrát (možná i třikrát) víc. Občas se postavy chovají tak hloupě, až mi to znechucuje celou scénu, protože například když se první z dívek začne topit v bažině, máchá jen kolem sebe rukama a vůbec jí nenapadne chytit se klacku, který je tak blízko ní, že by jí klidně mohl švihnout do obličeje. Rozjest filmu je bohužel nejlepší částí, protože se seznamuje s postavami a s historií atd... Následovně po první vraždě se začne děj trochu táhnout a čím dál tím víc je zanedbaný scénář. Konec je úplná katastrofa - je zmatený, bez překvapení (téměř od poloviny filmu je jasné, kdo je vrah, protože se "dotyčný" přestane objevovat a je nakonec jediný, kdo není na fotce začmáraný) a hlavně nedokončený - jak se třeba nakonec dostali přeživší z ostrova, když jediný člověk na světě, kdo k němu přijížděl na loďce, je mrtvý a loď zničená? Nemluvě o zničených mobilech a přestřihaných drátů u telefonu? Ale nejvíce jsem se nasmál u scény, kdy byli již téměř všichni vyvraždění a jedna doktorka říká: "V nejvyšší nouzi je tu siréna!" To bylo bez chyby. Výše jsem uváděl, že jsou zde sympatičtější postavy než v prvním díle, to bohužel neznamená, že jsou sympatické - je tu jakžtakž sympatická narkomanka, povýšená hlavní hrdinka, němé dospělé dítě, nepříjemná mrzačka, dvě docela sympatické ulítlé přítelkyně, nejsympatičtější uklízečka, záhadný převozník, přítel uklízečky a inspektorka, přihřátej přítel hlavní hrdinky a nakonec mrzačka ředitelka... Snad si odvodíte sami, co může v této kombinaci vzniknout. Kostým Jeptišky byl dokonalý, což je taky jeden z důvodů, proč dávám tři hvězdičky - kdybych někdy někoho uviděl v tomhle kostýmu, určitě bych se lekl. Jak si hlavní hrdinka nakonec oblékla ten kostým Nůžkového vraha z prvního dílů, aby přemohla Jeptišku, mi přišlo docela trapný - až blbí. Dávám tři hvězdičky = 55%. ()

Jiří K. odpad!

všechny recenze uživatele

Nádherný film plný brilantních hereckých výkonů s jímavým námětem, mistrovsky zrežírovaný, velmi mne to zaujalo... ba ne, dělám si legraci, hodnotím to jak to hodnotím ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý německý horor. Scénář i příběh jsou nesmírně děravé. Kdo si myslí, že filmy jako I Still Know What You Did Last Summer jsou špatně, měl by se podívat na pár takových německých "skvostů". Příběh samozřejmě nemůže postrádat takové klasické atributy jako jsou: opuštěný ostrov, traumatizovaná děvčata, starý tajemný příběh, starý opatrný převozník a samozřejmě vrah v masce, i když ta stará mrcha nahání hrůzu asi jako Zdeněk Troška v plavkách. Za pozitivní moment považuji "freudovské" jiskření mezi doktorkou a Niklasem nějaký čas před nasednutím na loďku mířící na ostrov. Zasvěcení vědí o co jde... ()

Cechyno4 odpad!

všechny recenze uživatele

Další díl hororu s tzv. nůžkovým vrahem. Netradiční nástroj na zabíjení. Tento rádoby horor, jsem viděl jen díky jedné nejmenované české televizní společnosti. A jeho sledování byla chyba. Bez atmosféry, bez strachu, bez pobavení. K ničemu. Odpad. ()

Reklama

Reklama