Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Into The Mist ,2. Maketea ,3. Pink Kawala ,4. Crashdance ,5. Floating Pontoons ,6. Fixing The Old Beaver ,7. Robin ,8. A Ray Of Hope ,9. Quinn's Brilliant Idea ,10. Saying Goodbye ,11. Panorama ,12. Discovery ,13. Lunching With Peacocks ,14. Subways And Skyscrapers ,15. Pirates ,16. Just A Small Snake ,17. End Of A Journey ,18. Flying Injured ,19. On The Edge ,20. Six Days And Seven Nights ,21. The Calypsonians - Taj Mahal ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Já se ráda líbím, ale ne Vám..“ Jak už tomu v romantických komediích bývá, zpočátku dva zcela protikladné světy si k sobě najdou cestu. Tentokrát jde o sblížení stále šarmantního Forda a sympatické Heche prostřednictvím několikadenního trosečnictví na polynéském ostrově. Zkušený Reitman natočil komedii osvědčeného charakteru, v které vás kromě jiného může zaujmout konec pirátské lodi ve stylu sebedestrukce kojota při honu na pouštní kukačku či to, že v některých scénách Harrison oprášil výcvik Han Sola a pilotoval De Havilland Beaver sám (on má totiž stejný doma v hangáru). Nutno dodat, že Anne Heche je o dost hezčí než Chewbacca.. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom podarená pohodovnka na sobotný večer, neurazí, no ničím zvláštnym ani nevynikne. Celý film je trochu príliš vtesnaný do silnejšej jedenapol hodinky. Zopár, na moje potešenie slušných hlášok a vydarene vybraná herecká dvojica si milo sekunduje, navyše Schwimmer z 'Friends' ako pribrzdený manžel bol tiež podarený. Pre mňa 75%. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stokrát zfilmované a osvědčené téma, ale stále dobré. Opravdu se jedná o krásný vtipný romantický dobrodružný film à la Africká královna, Honba za diamantem, Krokodýl Dundee aj. se špetkou potřebné akce (piráti), která neuškodí a dává jiskru. Film, ač dle scénáře slabší, si já osobně budu dle některých okamžiků stále pamatovat, a to třeba hned kvůli krásné Anne Hech a jejích vztyčených bradavek nebo jen díky opět skvělému stárnoucímu Fordovi (jak jinak). Jak je známo, protiklady se přitahují a zde i se závěrečným hapíkem na letišti vidíte, jak se dva úplně povahově odlišní lidé mohou nakonec krásně milovat. Milý film který neurazí a rozhodně potěší. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústřední dvojice nezachází do extrémů a od začátku spolu vychází jako lidi, co si na první dobrou sice nepadli do noty, ale jen trošku… a občas "srandovně" zakopnou, břinknou se(bou) nebo přeberou Xanax. Na tropickém ostrově by na šest dní chtěl ztroskotat asi každý a jeho prvoplánové dobrodružné nástrahy nemají jiného významu, než trošku podmazat a okořenit nevyhnutelnost pohodové komediální romantiky. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Na stejném ostrově se natáčel i film King Kong (1976). (SONY_)
  • Natáčení probíhalo převážně v okolí Kauai na Havajských ostrovech. (Terva)
  • Když se Robin (Anne Heche) zeptá Quinna (Harrison Ford), kolik je mu let, Quinn naznačí, že je mu přes padesát, než jí pošeptá odpověď (na což ona řekne: „Vypadáš dobře.“). Fordovi bylo v době natáčení filmu ve skutečnosti 55 let. (veronikajel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama