Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom podarená pohodovnka na sobotný večer, neurazí, no ničím zvláštnym ani nevynikne. Celý film je trochu príliš vtesnaný do silnejšej jedenapol hodinky. Zopár, na moje potešenie slušných hlášok a vydarene vybraná herecká dvojica si milo sekunduje, navyše Schwimmer z 'Friends' ako pribrzdený manžel bol tiež podarený. Pre mňa 75%. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně, hodně....Hodně dobrá žánrovka, kdy Ford vytahuje svou romantickou odlechčenou verzi Indyho a Anne Heche se svými malými prsy jednu ze svých dvou filmových rolí, které jí zajistili slávu. Přitom zápletka naprostá klasika. Dva nekompatibilní lidé spolu uvíznou na ostrově a dají se dohromady...No může být něco více neoriginálního? No asi ne, ale ono to tady funguje. Nejdůležitější pochopitelně je, že to funguje v rámci žánru a je tu spousta nezapomenutelných scének a hlášek (To jsou plavky, hlupáčku - Já myslel, že jsou to pásky přes oči). Plus se k hlavní dvojici podařilo sehnat i několik zajímavých jmen do vedlejších rolí, ať už byli trendy díky svým jiným rolím (Schwimmer) nebo o nich v té době ještě nikdo neslyšel a proslavili se později (Morrison, Trejo...). ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Into The Mist ,2. Maketea ,3. Pink Kawala ,4. Crashdance ,5. Floating Pontoons ,6. Fixing The Old Beaver ,7. Robin ,8. A Ray Of Hope ,9. Quinn's Brilliant Idea ,10. Saying Goodbye ,11. Panorama ,12. Discovery ,13. Lunching With Peacocks ,14. Subways And Skyscrapers ,15. Pirates ,16. Just A Small Snake ,17. End Of A Journey ,18. Flying Injured ,19. On The Edge ,20. Six Days And Seven Nights ,21. The Calypsonians - Taj Mahal ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Budouci Marin Fristova a byvaly Uprchlik tady spolu krasne ladi. Prestoze nekteri vidi v jeji orientaci problem, podle me to mezi nimi jiskri az az. A ackoli je tady Harrison temer 2x starsi nez Anne, jsou kouzelny par (ale je dobre, ze svuj vek ve filmu otevrene nepriznal - i kdyz jsem byla stejne prekvapena jako Robin, protoze na to opravdu nevypadal). Tohle duo v krasnem prostredi me vzdycky prijemne pobavi a potesi. Treba scena na vrsku hory za krovim je senzacni! A k tomu skvela hudba! Jen dve veci mi zazitek trochu kazi - tou prvni je David Schwimmer (ten jeho tupy vyraz nemam rada ani v Pratelich) a tou druhou otresny dabing Lucky Vondrackove (at radsi zpiva, to ji aspon trochu jde). ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová odreágovačka, která utekla rychleji než mrknutí oka. Celý film sice šel v podstatě od ničeho k ničemu, ale dohromady dávál docela solidní dávku komedie, a pohody. Ford s Hechce jsou nejvíc v pohodě, a Schwimmer to samé. Zkrátka to herci zahrali opravdu výtečně. Hodina a půl utekla nehorázně rychle, a díky tomu dávám čtyři hvězdy., ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Anne Heche (Robin Monroe) byla z projektu vyhozena poté, co se provalil její vztah s moderátorkou Ellen DeGeneres. Studio se bálo, že by její sexuální orientace mohla uškodit její roli v romantickém filmu. Harrison Ford (Quinn Harris) ale využil svého vlivu, aby herečku získal zpátky. (newpage)
  • Natáčení probíhalo převážně v okolí Kauai na Havajských ostrovech. (Terva)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama