Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rutinní výcviková akce britských speciálních jednotek je nečekaně přerušena, když přijde rozkaz pro kapitána Stronga, který je tajnou službou Jejího Veličenstva pověřen velmi nebezpečnou misí. Je vysazen v Africe, kde má dopravit důležitou zásilku na tajnou konferenci věnovanou účinnému postupu proti akcím pytláků. Současně má kapitán Strong infiltrovat mezinárodní bandu pytláků a pašeráků, a zachránit z jejich zajetí dvě ženy - reportérku Moniku a fotografku přírody Kirsten Lee, která byla jako blízká přítelkyně britského ministra zahraničí hlavním cílem bandy. Jeho mise je o to nebezpečnější, že musí nejen zajistit bezpečí pro obě ženy, ale také odhalit a zlikvidovat zrádce, který pracuje pro zahraniční, většinou německé, pašeráky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Haymar odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavní hero je tak trochu Bond, tak trochu Rambo, tak trochu Bruce Lee... ale především naprostej debil (stejně jako režisér a scénárista), ale nechme domněnek a pojďme k faktům - Jmenuje se to Řez diamantem, v hlavní roli "exceluje" Gary Daniels, jehož postava je agent Strong, běží to kolem půlnoci na Nově a ani při nejlepší vůli nemám absolutně šajn, o čem to sakra bylo (a tentokrát to vážně není tím, že bych byl tak natvrdlej)!... Jo, ještě sem zapomněl dodat, že to fakt nešlo dokoukat! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film s Gary Danielsom. Má celkom dobrý príbeh o príslušníkovi britských špeciálnych jednotiek, ktorý má splniť misiu v Nemecku, kde má doviesť aj jednu ženu, no po jej únose ju musí zachrániť. Spracovanie nie je úplne zlé, ale nie som s ním spokojný. Stále sa niečo deje a film nenudí, ale jeho akčný potenciál je slabo využitý a miesto toho je tu mnoho zbytočných a nezaujímavých dialógov. Akcie tu moc nie je a moc ma nezaujala. Nájde sa tu niekoľko súbojov, ktorých choreografia je celkom slušná, ale väčšinou sú krátke a bez zaujímavejšieho momentu, nie práve najlepšie natočené a sú nedostatočne ukončené. A ani prestreliek tu moc nie je. Žiadna akčná scéna ma výraznejšie nezaujala, ale najlepší je asi úvodný súboj a celkom aj finále, ale do toho sa hlavný hrdina zapojí len minimálne a aj jeho prostredie ma sklamalo. Herecké obsadenie nie je zlé, Gary Daniels v hlavnej úlohe a v dobrej forme, príjemné ženské postavy, ale zase hlavný záporák je úplne tragický. Réžia a technická stránka tiež nie sú úplným sklamaním, niečo sa dá skritizovať, ale pre potreby tohto typu filmu to celkom stačí. Rez diamantom nemá žiadny výraznejší klad a už deň po pozretí mám problém si spomenúť na príbeh, ale nenudil som sa a na Garyho Danielsa sa vždy rád pozriem. Určite to nie je taká katastrofa, ako to podľa hodnotenia vyzerá, ale obyčajná jednorazová oddychovka. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 56%. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dneska rozhodl pustit se do filmů s Garym Danielsem. Dlouho mi unikal, viděl jsem ho v pár filmech jen a nikdy neměl hlavní roli. Třeba v Expendables: Postradatelní, kde hrál záporáka. Nebo ve filmu Dcera jako rukojmí. Nebo Zpověd zabijáka, kde se hezky pral docela. I ve Vnitřním nepříteli se mi líbil. Tak se pouštím dnešním dnem do jeho filmů - neříkám, že shlédnu všechny jeho filmy. Ale béčkové filmy mám rád, především u třech mých top B herců: Steven Seagal, Jean-Claude Van Damme a Dolph Lundgren. Na tyto herce nedám dopustit. Zato Gary Daniels je rak asi o třídu slabší, ale to není problém. Dnes jsem asi moji sbírku s ním nezahájil moc nejlépe, ale nevadí, snad někdy narazím na lepší snímek s ním než jeho tento. Takže nyní k tomuto dílu. Úvod filmu je zajímavý, kdy Gary cvičí se svými podřízenými vojáky trening v lese. Následuje seznámení s dalšími postavami a jde se na věc. Pak se to ale začne opravdu zdlouhavě táhnout. Pak mení akce, kdy unseou dívku, kterou měl za úkol Gary chránit. Nějaká akce po celém filmu se najde, přestřelky atd. Největším kladem akce a celého filmu jsou souboje. Je vidět, že se Gary vyzná v bojovém umění, takže vidět třeba finální bitku nebo hlavně bitku kdy se byl s jedním padouchem na střeše autobusu. je to takové utahané, akce je potom hlavně na konci filmu, obyčejná a ani už moc nezaujme, takže takové slabé no. Jako dost nelogičností jsem spatřil. Gary vysvobodí reportérku a zločinci si toho vůbec nevšimnou ani, že ji osvobodil. A větším záporem je špatné vykreslení zápletky. Co vlastně zločinci chtějí ? Není to nějak výrazně popsáno. Takže dobré souboje, nějaká akce, námět - to se zde najde. Hudba je obyčejná a někdy bych řekl až podprůměrná - některé tóny mi vadily a nehodily se vůbec do dění. Herecké obsazení je na tom tak nějak všelijak. Gary Daniels to táhne - je nejlepší ze všech, hraje velmi dobře. Hlavní záporák je slabý, ne až tak hrozný, ale nevzbuzuje moc respekt. Eva Habermann je ale přímo děsná, ta mi vadilo hodně a bohužel byla druhá hlavní herečka ve filmu. Ostatní herci tak nějak průměrně, pdoprůměrně, někteří ušly no. Takže ve výsledku nic moc teda. Hlavu držím vzhůru, budu doufat, že narazím na lepší filmy s Garym Danielsem. Nebyla to blbost tohle, to neříkám, ale kladů bylo méně než záporů. Vše bylo takové až moc odlehčené. Takže celkově hodnotím jen na 35% = ** ()

Bloodoom odpad!

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslel, že jde o komedii. Pak jsem ale žil v tom, že jde o akční film. Poté zas komedie. Tyto pocity se střídaly celý film. No a nakonec jsem zjistil, že se jedná o naprostou kravinu :( Daniels se chová jako Bond, Hunt, Spiderman, Lee, Chan a já nevím kdo ještě. Jediné co pro tento film hovoří je to, že horší hodnocení než ODPAD! tu nelze dát. ()

PepeCCM odpad!

všechny recenze uživatele

Co to proboha bylo? Gary Daniels, jako pan všemocný, dokonalý a přitom úplně k smíchu, stejně jako zbytek neherců ve filmu. Opravdu si teď říkám: "Miluju Dolpha Lundgrena. Miluju Stevena Seagala. Miluju Caspera van DIena." I nejhorší filmy těhle béčkařů jsou prostě tak o 300% jinde... Celou tuhle blbost dokonal konec, kdy si autoři tohohle skvostu ani nedokážou zjistit (když to sami neví), že v Británii žádnej prezident není. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Johannesburgu a v Sun City v Jižní Africe. (rafix)

Reklama

Reklama