Reklama

Reklama

Krvavá přísaha

(TV film)
  • Česko Krvavý kříž (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Smlouva zpečetěná krví a jmění v drahokamech navždy spojují životy tří britských vojáků v Indii 19. století ovládané Brity. Ve službách královny Viktorie střeží Rudou pevnost proti indickým vzbouřencům. O třicet let později vstoupí do kanceláře Sherlocka Holmese vystrašená žena a žádá ho o nalezení svého otce, který záhadně zmizel. Sherlock Holmes je jediný člověk, který dokáže tento děsivý případ vyřešit. (Hans.)

(více)

Recenze (7)

Dale 

všechny recenze uživatele

Po skvelých Basilovi Rathboneovi a Jeremymu Brettovi som si na Hestona v úlohe Holmesa nemohol celý film zvyknúť. Vôbec mi tu nepasoval, hlavne preto, že už bol riadne zostarnutý. Ešte horšie ale pôsobil Watson a nielen výzorom, ale hlavne správaním mi tu nesedel. Samotný prípad bol dosť nudný a trochu prekombinovaný, chýbalo mu lepšie tempo. 50% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Příběh, jenž byl několikrát zfilmován, ale je známější pod názvem Znamení čtyř, je sám o sobě dost zajímavý, a v této podobě s Charltonem Hestonem má v sobě i navíc nějaké působivé kouzlo. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyzeral slubne. Dobrá atmosféra, Heston v roli Holmesa v pohode, určite lepší ako britský Jeremy Brett. Postupne sa začala atmosféra uvolňovať, postavy komedionálnieť, Watson sa začínal zamilovávať a aj ostatné postavy akosi často prevracali kabáty. Ku koncu som sa začal miestami aj nudiť. Nie že by to bola zlá historická kriminálka, ale po jej skončení mi viacmenej ostal v pamäti iba parný čln v tme na Temži, ktorý som na striebornom plátne asi nikdy nevidel a pôsobilo to netradične až steampunkovo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice dobré zpracování Znamení čtyř s vynikající atmosférou a překvapivě výborným Charltonem Hestonem v roli Sherlocka Holmese. Navíc je tento film od (jak jsem zjistil) velmi kvalitního režiséra, od kterého jssem viděl několik kvalitních kousků, škoda, že netočí víc. Pokud jde o mě, tak si myslím, že jde o druhé nejlepší zpracování Znamení čtyř (po Brettovi). Scénář šlape, viktoriánské prostředí je skvěle zpracované a navrh je tu pár inovací, takže až na pár horších herců (Lestrade, například) vlastně vše funguje, jak má. Mě se to líbilo moc a ta naprosto dokonalá atmosféra, na některých místech až téměř hororová, ta byla opravdu nejlepší ze všeho. 82%. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na podle detektivní povídky "Znamení čtyř" od Arthura Conana Doyla. (Terva)

Reklama

Reklama