Reklama

Reklama

Královna a já

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film z Nového Zélandu v režii Marka J. Gordona se odehrává v 50. letech minulého století. Jeho hrdinkou je třináctiletá Elizabeth Wakefieldová (Sally Andrews), která dychtivě očekává návštěvu britské královny, jež má přijet do novozélandského města Cambridge. Ještě předtím však dívenka musí projít těžkostmi dospívání, postavit se rasismu bílých proti původním obyvatelům země Maorům, vyrovnat se s rodiči a bratrem, pochopit, že ne každé přátelství je věrné, prožít závan první lásky a porozumět skutečné moudrosti, kterou rozdává Hira Mata, její skutečná přítelkyně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

mysicka 

všechny recenze uživatele

paráda!! copak vy jste ve třinácti neměli své sny? elizabeth je hrdinka.. sice na svůj věk poněkud uvědomělá, ale hrdinka.. minimálně moje..:) ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo,pěkné prostředí a výborně navoděná atmosféra 50.let. Dívčí sen se stal skutečností... ()

Reklama

saaaky 

všechny recenze uživatele

Tohle se panu režisérovi M. Gordonovi i docela povedlo. Královna a já je opravdu pohodový rodinný snímek, který nikoho nenadchne - a proto i mé průměrně hodnocení - ale také nikoho nezarmoutí. Myšlenka chtíče odplaty po činnech minulých některých našich vysokých světových představitelů je tu, myslím si, dosti očividná a promlouvající, ale tak zamotaná, že člověk úplně tuto zdánlivě nedůležitou poentu přehlíží, což je škoda. Něco pro malé holky, děvčata, pro rodinku s dětmi k nedělenímu filmovému odpoledni, víc ale asi ne. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Poněkud klišoidní dívčí >pohádka< od protinožců, alespoň však s milou retro atmosférou a v rámci žánru snad i odpustitelným uslzeně patetickým happyendem... Pro našince pak ovšem (bohužel jak je již televizáckým standardem) se stupidním a plytkým tuzemáckým dablinkem bez zvuku a atmosféry, kdy navíc obzvláště postavy holčiček jsou nakvákány opravdu k pozvracení... :-(.. . . . Tož, nezbývá, než s povzdechnutím ocitovat ze závěru filmu: "Co říkáte, děvčata?" . . . No - a co by asi tak řekly ty pražské dabingové čudlačky? - - - - - (Poprvé viděno zcela náhodně a tudíž bez náležité duševní přípravy 30.1.2009 na tv Nova, komentář zde jako čtvrtý - 30.1.2009) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nádherné, dojemné, často afektované, nerealisticky schematické. O tom, že každý z nás sa potenciálne môže stať "veľkým bojovníkom za spravodlivosť" a o tom, že minulosť má svoju cenu aj dnes. Viem, že tieto "rozprávky" sú nerealistické a klamú, ale ja chcem byť klamaný, pretože byť pozitívne oklamaný je pekné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Pes Wakefieldových se jmenuje Kupe, což odkazuje k mýtickému maorskému mořeplavci, který podle legend objevil Nový Zéland. (rockboy)

Reklama

Reklama