Reklama

Reklama

Nikdy nezapomenu jeho jméno

  • Velká Británie I'll Never Forget What's'isname (více)
Trailer

Obsahy(1)

Andrew Quint (Oliver Reed) už má dost svého báječného a úspěšného života. Dramatickým způsobem končí svou práci v reklamě a vrací se k psaní pro malý literární časopis. Aby se zcela rozloučil se svým bývalým životem, opouští manželku i milenky. Pomalu ale zjišťuje, že uniknout minulosti není tak snadné. (MI-380)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

'I'll Never Forget What's'isname' je film, okolo kterého jsem kroužil řadu let a dumal, o čem vlastně je. Celou tu dobu mi nedocházelo, že tam hraje i Orson Welles (celkem standartní, ve vedlejší roli), protože jsem na film vždycky narazil přes Olivera Reeda, který je tu naopak skvělý. A nejsem o moc moudřejší ani potom, co jsem film viděl. Reed si v úvodních titulcích nese městem sekeru, aby rozmlátil svůj stůl, přestal pracovat v reklamě, pak se člověk přenáší ze scénérie na scénérii, milenka, manželka, ten dostane přes držku, ten dostane přes držku, je to takové opulentně britské, v tom, že se tam jakože pořád něco děje, ale vlastně zároveň nic neděje, možná proto je ten britský styl střední a vyšší třídy takový suchý. Reed je ale naopak takový ten žhnoucí uhlík, co v momentě vzplane. Těžko o tomhle filmu opravdu psát, protože se z něj příliš moc pobrat nedá. Je to na takové to ideální "pokud mám náladu na starý britský film s Reedem" usínání, zatímco to běží v bedně. Ale tam na tenhle film asi jen tak nenarazíte. Já bednu třeba ani nemám. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to taký zvláštny film. Herecky na slušnej úrovni, ale najväčší prínos zaznamenáva skvelá kamera. Druhá recenzia. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Nezaslouženě pozapomenutý film s brilantní a nezaměnitelnou kamerou Otty Hellera (hektický rytmus, prudké změny a neobvyklé úhly záběrů, zoom, detail, ostrý střih) vznikl rok před slavným dílem Lindsaye Andersona Kdyby (If). Na pozadí vzpoury jedince proti systému -symbolicky jde o muže natáčejícího extravagantní, "umělecké" reklamní filmy a přitom odmítajícího vést prázdný konformní život, nicméně je tu žena, děti a milenky - dřímají zárodky společenské revolty. Sraz abiturientů vrcholí rvačkou (resentiment zřejmý v retroscénách z raných školních let), uprostřed filmu je dlouhá scéna zachycující noblesu Cambridge. Hodnotím 90%. Komentáře: http://www.nytimes.com/movie/review?res=9803E2DA143BE73ABC4D52DFB2668383679EDE https://reprobatemagazine.uk/2016/06/22/review-ill-never-forget-whats-isname/ ()

Zajímavosti (1)

  • Ide o vôbec prvý film, kde odznelo slovo “fuck“ a použila ho herečka Marianne Faithfull (Josie). (shimik77)

Reklama

Reklama