Reklama

Reklama

Jak je důležité míti Filipa

  • Velká Británie The Importance of Being Earnest (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva mladí gentlemani, žijící v Anglii roku 1890, si pohrávají s pravdou, jen aby do svého poklidného venkovského života vnesli trochu vzrušení. Worthing (Colin Firth) si vymyslel bratra Filipa, kterého používá jako výmluvu, aby mohl navštěvovat okouzlující Gwendolen (Frances O´Connor). Moncrieff (Rupert Everett) si začne říkat Filip poté, co navštíví Worthingovu mladou a krásnou chráněnku Cecily (Reese Witherspoon) na venkovském sídle. Všechno se začne hatit, když se oba společně ocitnou pod jednou střechou. A to je ten správný čas odhalit, jak je důležité míti Filipa! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě snímek ani trochu nenadchl, čekal jsem více humorných scén, namísto toho na můj vkus až moc dlouhé dialogy, ve kterých jsem neshledal skoro nic zábavného, mírně absurdno až trapno, ale každý má jiný vkus. Tento film mě bohužel neoslovil a to mám Oscara Wilda celkem v oblibě, divadelní hru jsem neviděl, předlohu nečetl, ale myslím, že by mě asi zaujala více než film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Každý, kto má v hlave trochu toho Filipa, musí oceniť svižnosť, vtipnosť a hravosť tohto príjemného filmu, ktorý presne zabrnkal na moju nôtu. Bolo to už dávnejšie, dokonca dvakrát, pretože som mal z neho v hlave trochu miš maš. Ak ho niekde v televízii znova zaregistrujem, kľudne si ho dám ešte raz. Tých 90 minút je na podobnú nezáväznú konverzačku tak akurát. Gayovi Everettovi idú šarmantní hetero milovníci rovnako dobre, ako Grantovi. ()

Reklama

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Mě tahle adaptace docela zklamala. Herecké obsazení je vskutku skvostné, máme tu pěkné lokace, kostýmy a samozřejmě zajímavou předlohu. Jenže nějak jsem se u tohohle filmu nebavil. Poněkud chladné, nepříliš vtipné a hlavně neustále předvídatelné. Neškodilo by ještě víc hravosti, jakou si tahle taškařice určitě zaslouží. Navíc mám ještě skoro chuť ubrat jednu hvězdičku za ne moc povedený závěr. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Neustále jsem musela srovnávat s filmem Ideální manžel, protože oba vznikly podle předlohy Oscara Wilda, oba režíroval Oliver Parker, v obou hraje Rupert Everett. A Jak je důležité míti Filipa z toho vždycky vyšel jako pořažený - nutno dodat, že v maličkostech. Parker už nerežíruje tak lehce, Everett už není tak roztomilý, příběh je o něco banálnější a navíc se mi zdálo, že mezi postavami zdaleka nefunguje taková chemie jako v Ideálním manželovi. Ale jinak velice slušné tři hvězdy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dokonalost sama. Nejprve jsem se připravila za pomoci malé české televizní verze a nyní se již mohu cele rozplynout nad ideální adaptací Wildeovy filipiky proti pozdně viktoriánským mravům. Obsazeno, okostymovanáno a vypraveno skvostně. Zahráno vkusně a svěže, hodící se k repríze téměř při každé životní příležitosti. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (6)

  • Přestože byla postava zahradníka Moltona nakonec z filmu vystřižena, můžete jej vidět v pozadí v mnoha scénách. (HappySmile)
  • Finty Williams, která hraje lady Bracknellovou jako mladou tanečnici, je dcera Judi Dench, která hraje starší lady Bracknellovou. (HappySmile)
  • Když se Reese Witherspoon učila anglický akcent pro tento film, její manžel Ryan Phillippe se zrovna učil skotský přízvuk pro svou roli ve filmu Gosford Park (2001). Kdo z nich se to naučil nejrychleji? Jejich dcera Ava. (HappySmile)

Reklama

Reklama