Reklama

Reklama

Jak je důležité míti Filipa

  • Velká Británie The Importance of Being Earnest (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva mladí gentlemani, žijící v Anglii roku 1890, si pohrávají s pravdou, jen aby do svého poklidného venkovského života vnesli trochu vzrušení. Worthing (Colin Firth) si vymyslel bratra Filipa, kterého používá jako výmluvu, aby mohl navštěvovat okouzlující Gwendolen (Frances O´Connor). Moncrieff (Rupert Everett) si začne říkat Filip poté, co navštíví Worthingovu mladou a krásnou chráněnku Cecily (Reese Witherspoon) na venkovském sídle. Všechno se začne hatit, když se oba společně ocitnou pod jednou střechou. A to je ten správný čas odhalit, jak je důležité míti Filipa! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Býti feudálem, tak patrně zůstanu starým mládencem, neboť trpím nevyléčitelnou alergií na aristokratické konvence, ale v tomto případě pan Wilde vyrobil ze zásnub velmi podařenou taškařici. K jejímu skvělému výsledku nepochybně hodně pomohli oba Filipové, tedy Algernon a Jack alias John, kteří dokázali nekompromisně proměnit každou přihrávku na vtip a často se dokázali do humorné situace prosadit i po samostatné akci. Také jejich ženské protějšky zvládaly svou nepřístupnost, zamilovanost i podrážděnost na tak vysoké šlechtické úrovni, že jsem si nedokázal najít prostor pro nudu, ač jsem se o to několikrát aktivně pokusil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Oscar Wilde vedel písať, to teda hej. Celý snímok stojí prevažne na jeho perfektne vymyslenej humornej zápletke a brilantných, typicky britských humorných dialógoch. Samozrejme, nemôžem zbudnúť ani na skvelých hercov. Možno to však chcelo trocha lepšiu réžiu, tento skvelý komediálny Wildeov námet si zaslúžil kvalitnejšie spracovanie. Nebolo to zlé, ale celkový dojem mohol byť aj lepší. 70/100 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Odlehčená konverzačka a tak trochu parodie na velkoprodukční kostýmovky z dob minulých o osudových láskách, nevyřčených emocích a dalších skvelých obyčejích a zvycích tamější doby. Okouzlující herci a vtipné momentky kazí místy lehký stereotyp a přílišné šaškárenství. Bohudík stopáž tomu nepodlamuje kolena. ()

Bezmenny 

všechny recenze uživatele

Po hodine som to musel vypnúť, lebo som sa nudil. A zpnúť som sa to prinútil až po niekoľkých dňoch. To už o niečom hovorí. Záver ma však príjemne prekvapil, aj keď rozuzlenie bolo jasné takmer od začiatku. Čo sa mi však nepodarilo pochopiť, bola ta hra na Earnesta, respektíve, prečo mal Colin potrebu vydávať sa zaň. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Neustále jsem musela srovnávat s filmem Ideální manžel, protože oba vznikly podle předlohy Oscara Wilda, oba režíroval Oliver Parker, v obou hraje Rupert Everett. A Jak je důležité míti Filipa z toho vždycky vyšel jako pořažený - nutno dodat, že v maličkostech. Parker už nerežíruje tak lehce, Everett už není tak roztomilý, příběh je o něco banálnější a navíc se mi zdálo, že mezi postavami zdaleka nefunguje taková chemie jako v Ideálním manželovi. Ale jinak velice slušné tři hvězdy. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (6)

  • Finty Williams, která hraje lady Bracknellovou jako mladou tanečnici, je dcera Judi Dench, která hraje starší lady Bracknellovou. (HappySmile)
  • Přestože byla postava zahradníka Moltona nakonec z filmu vystřižena, můžete jej vidět v pozadí v mnoha scénách. (HappySmile)
  • Scéna, kde Rupert Everett plácne Colina Firtha po zadku a dá mu pusu na tvář, byla improvizovaná. Režisérovi Ovilerovi Parkerovi se zdála zaražená reakce Firtha tak vtipná, že se rozhodl scénu ve filmu ponechat. (HappySmile)

Reklama

Reklama