Reklama

Reklama

Příběh nindži

(festivalový název)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

pepino 

všechny recenze uživatele

Konečně, konečně jsem narazil na film kde jsou ninjové zobrazeni tak jak skutečně vypadali a nikoliv jako nadpřirozená monstra, jak je můžeme vídat v amerických akčních filmech. Je to asi dáno tím že poradcem k tomuto filmu byl skutečný ninja, přesněji velmistr bojového umění Bujinkan (tradiční japonské válečné umění obsahující mimo jiné i umění ninjů) soké Masaaki Hatsumi. Jsem studentem tohoto umění a i když jsem se ještě neměl tu čest s dr.Hatsumim potkat osobně, i z videa či fotky vyzařuje obrovské charisma a jeho umění boje a vůbec ladnost pohynu je neuvěřitelné... A jak jinak může dopadnout film do kterého měl možnost mluvit on.... Jasných 5.. A není to dáno jen Hacumim, ale i filmem samotným. Prostředí feudálního Japonska je vykresleno s takovou zručností že bych i uvěřil že byl ten film natočen ve středověku ( vizuální stránka včetně hudby je podobná např filmu Onibaba nebo samurajským filmům od Kurosawy). ()

stub 

všechny recenze uživatele

V podstatě netřeba nic dodávat - skvělá klasika, která tvoří rozumný protipól béčkovým ninja filmům, prezentuje tyto "maskoty" japonské kultury ve výrazně reálnějším světle a ozřejmuje ninjutsu v jeho skutečném slova smyslu, tedy jako umění špionáže a diverze. V prvních třech snímcích se Raizo Ichikawa (za jehož nedávné zařazení do databáze děkuji Artranovi...už jsem ani nedoufal) představí v roli legendárního Goemona Ishikawy, prahnoucího po pomstě, jehož úhlavním nepřítelem není nikdo menší než Oda Nobunaga (Tomisaburo Wakayama). Jeden z nejlepších reprezentantů žánru jako takového! ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako komentovať film, ktorý je starší ako môj tatko?? Dá sa hovoriť o klasike. Pekná zápletka, žiadne zbytočné efekty, realistické podanie. Jasná gradácia s epickou bojovou scénou na konci. Na danú dobu miestami odvážna kamera. Režisérsky veľmi svižne poňaté. Dialógy bez nejakých vážnejších zádrheľov. Výprava nejak neoslovila a trochu sklamala aj bojová choreografia. Taktiež som trochu čakal viac ukážok ninjutsu a rôznych techník boja so zbraňami. V konečnom dôsledku však veľmi pútavá klasika zo stredovekého Japonska. 3 z 5 ( Videné v kine Lumiére ) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ninja klasika, která zaujme hlavně svou temnou atmosférou. Syrovostí předčí lecjaké slavnější snímky z "cruel" jidaigeki subžánru. Skvěle natočeno (parádní exteriéry) a ještě lépe zahráno. Raizo Ichikawa na sebe svým výkonem nepřekvapivě strhává veškerou pozornost. Ač samostatně fungující, tak perfektně doplněno druhým dílem Zoku shinobi no mono. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o poctivý historický výpravný takmer až veľkofilm v klasickom slova zmysle. To som po dvoch samurajských filmoch japonského festivalu nečakal. Som rád, že Jamamoto nepoužíva ako barličku humor a namiesto toho servíruje odrezané uši, mučenie žien, masakre a odtrhnuté ruky. Paradoxne mi vôbec nevadilo to, čo obvykle pri tomto žánri, čiže zmatok v postavách vzhľadom na moju neschopnosť rozoznávať ázijské ksichty a pochopenie pre to, čo sa vo filme deje. To neviem poriadne ani tu, ale film je veľmi svižný, nápaditý a končí poriadnou akčnou sekvenciou, pri ktorej uznanlivo musel pritakávať aj Kurosawa. A aj po filme som schopný si spomenúť na japonské meno hlavného hrdinu. To sa mi už asi nikdy po japonskom filme nepodarí. ()

Reklama

Reklama