Reklama

Reklama

Tabi no omosa

  • Japonsko 旅の重さ (více)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka odchází z domova vykonat tradiční pouť po ostrově Šikoku. Z posvátné pouti se stává cesta za dospělostí (pomocí dopisů se vyrovnává s matkou, kterou opustila), hledání sebe sama a svého místa v životě. Pouť se zamýšleným návratem se ukáže jen záminkou k cestě bez návratu. I když své místo nakonec nalézá, chápe že nic není definitivní. Cesta se mění v cíl. (Slav_Jaro)

(více)

Recenze (5)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Bezejmenná mladá poutnice. Je svobodná tělem i duší, čistá ve svém svědomí. Zbavuje se veškeré zátěže a oddává se strádání, bolesti i utrpení...stále je ovšem svobodná. Velmi milý, po stránce erotické otevřený, pozitivní film, naplněný upřimnými úsměvy od srdce, ale i potokem slz. Inspirující příběh o přirozené pomoci druhým a nalezení svého životního štěstí. Prostý život spojený s pokorou a úctou k sobě samému. ()

Reklama

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele

Dávám 5 *, proč? On to není žádný trhák, ale prostě proto, že není co tomu vytknout. Neurčitá potřeba změny vyústí v pouť O-henro, ale o té samotné to není. "Kdybych neodešla, možná by se toto stalo i mě." Příjemné seznámení s relativně starší japonskou kinematografií. Příjemná nenásilná motivace do každodenního života, s tou správnou činností, na tom správném místě a s tím správným člověkem. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Velice nepravděpodobný, uniformní a především "nejaponský" film (nedivil bych se, kdyby byl pod ním podepsaný třeba Paulo Coelho). Režisér budí dojem, že tradice japonského způsobu života, umění (film, divadlo a hudba především) jsou mu šumafuk, a tak všechno kombinuje do žánrového obrázku hodícího se spíš jako lákadlo pro turisty, kteří si chtějí v Japonsku něco užít. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama