Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Roztomile detske sci-fi. Kto od toho caka nieco serioznejsie, tak nech hlada inde. Velkym plusom je dokonaly casting, takze vsetky postavy funguju jak maju. Scenar je tiez bezchybny. Sklamu len niektore trikove sekvencie v ktorych triky vyzeraju dost nedorobene. V SD rozliseni na VHS sa mi triky zdali v pohode ale vo full HD to uz taka slava nie je. Ale to je jedina vada na tomto filme. Akcne sceny su nastastie dobre natocene, takze napriek slabsim trikom su napinave a dostatocne zabavia. Vysledkom je zabavne rodinne sci-fi, ktore si kedykolvek pozriem znova 7/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slušně rozjetá dobrodružná sci-fi, která nezapře že je určena mladšímu publiku. Bohužel film je svou délkou 130 minut prakticky smrtící a přiznejme si že jediná akční scéna je s těmi pavouky. Jinak mi přišlo že se zde nic moc nedělo. Ke koukání jsou zde hlavně Heather Graham a budoucí kráska Lacey Chabert. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Po mnoha zklamáních z filmů poslední dekády mám neustále tendenci vracet se k 80. a 90. filmům, které se už dneska jednoduše netočí. Tentokrát to „schytala“ klasika Ztraceni ve vesmíru. A protože zbožňuju filmy z vesmíru, ve kterých se někdo ztratí a musí čelit neznámu (a že se dají spočítat na prstech jedné ruky), fakt jsem se po nepočítaně letech těšil na další zhlédnutí. A víceméně jsem nebyl zklamaný. Jasně, CGI bylo tehdy v začátcích a jde to poznat (vesmírná obludka, kterou naši hrdinové najdou na lodi je opravdu... obludná), nejmladší dcera je tam jaksi navíc a k tomu je strašně otravná a Matt LeBlanc hraje Joeyho, ale já jsem se bavil. Tyhle nedostatky vyvažují Gary Oldman a William Hurt. Sci-fi elementy a nápady to jen hýří a nakonec opíšeme krásný oblouk. Na rozdíl od většiny dnešní produkce to navíc dává smysl, což se cení. Hodně mě bavili mimozemští pavouci, kteří mi připomněli Replikanty z Hvězdné brány. Vrcholem všeho byl zmutovaný doktor, který je prostě boží. P.S. Až teď jsem si uvědomil, jak moc mi ve filmech chybí „map paintings“. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velkolepé (Jupiter 1, 2, výbuchy, robot), občas tupé (i při rychlosti světla by trval průlet Sluncem cca 4,65 vteřin v jeho nejširším místě a při vnitřní teplotě cca 18 miliónů stupňů Celsia by za tu dobu roztavilo cokoliv) a hlavně v druhé půli utahané a nezáživné. Po slibném dynamickém startu, blbém, i když efektním výletě skrz Slunce, a robotické střílečce ve zdánlivě opuštěné vesmírné lodi přijde únavná druhá část korunovaná pochybnou časoprostorovou cestou. A tehdy mi konec přišel odfláknutý, Alfy Primy možná cestovatelé dosáhli, ale diváci se tohoto cíle nedočkali. Hypermotory odpálily Jupiter 2 do vesmírných dálav a najely závěrečné titulky. Vcelku zklamání. 50% 80 miliónů dolarů(rozpočet)/136 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nebolo to najhoršie. Matt LeBlanc potvrdil, že v seriáloch je lepší, Gary Oldman dostal novú maniackú kreáciu (ten kríženec medzi ním a pavúkom je smiešny) a dej ma nijako neprekvapil. Jednako to mohlo dopadnúť aj horšie, takto je to aspoň pozerateľné. Taká oddychovka po robote... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Dick Tufeld si zopakoval svou roli z původního seriálu Lost in Space (od r. 1965), když poskytl hlas robotovi. (HellFire)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama