Reklama

Reklama

Die Hinrichtung

  • Kanada Born for Hell (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečných událostí z Chicaga z roku 1966 je ponurým příběhem narušeného Vietnamského veterináře, který se vrací domů přes Belfast, kde napadne dům obývaný osmi mladými zdravotními sestrami, které terorizuje a vraždí. (Karlos80)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Průměrný explo/shocker natočený v koprodukci 4 zemí. Film se odehrává v Belfastu v Irsku, kde se momentálně bez plánů a prostředků zdržuje jeden bývalí vietnamský veterinář, který časem drží a terorizuje 8 (?) zdravotních sestřiček! Scénář není kdovíjaký, jde o typicky nemocný skript, atmosféra je ponurá, depresivní a špinavá, co se týče jednotlivých scén, tak místy jde o velmi silný a znepokojující zážitek, násilí sexuální ale i mentální špatné není, ale není tak explicitní jako v jiných filmech svého druhu, nicméně až do samotného vyhrocení v domě, mě film spíše nudil. Vše podstatné se tu odehraje v posledních cca 30. minutách. Je tu nakonec ale i dost nejasností, chvílemi jsem se skutečně neorientoval, oběti už nelze pomalu ani počítat. Zajímavá je třeba scéna, kdy se zabiják venku smísí s některými lidmi v davu, kteří akorát diskutují o jeho zločinech. A navíc k zamyšlení je i fakt, že 8 mladých holek se nemá k jakémukoliv většímu odporu, přeci by jednoho člověka ač ozbrojeného (nůž) musela snadno přemoci. Film je však natočen podle skutečného případu, což vždy film více oživý a staví na jinou kolej, navíc pak tuto věc i tak trochu vyvrací. prostě to nejspíš nešlo, jak nám ukazuje historická událost. Ocenil bych herecké výkony, proměna bývalého vojáka (a dosavad žalostného tuláka-alkoholika) v plnohodnotného šílence a maniaka, který nenávidí ženy (jen proto že se mu kurvila jeho manželka, během výkonu služby), byla dobrá. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Snímek, který je něco mezi "sexističtějším" Deodatovým House on the Edge of Park (1980) a sadističtějším Wakamatsuovým Violated Angels (1976), který se rovněž zakládá na skutečné události. Naked Massacre má pomalý děj, první půl hodinu se neděje skoro nic. Ten hlavní šmejd se v podstatě chová normálně ... každopádně na koleji v noci s mladými dívkami to neustojí a rozjede zde fakt docela hustý peklo. Na kameru toho tolik vidět sice není, ale ona stačí představivost a pro mne to byl fakt hodně drsnej zážitek. Sleazy atmosféra 70. let, při vědomí, že se to fakt stalo (a jistě to vypadalo mnohem hůř) ... z toho mi běhá mráz po zádech ... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní film, který se sice nemůže pyšnit originalitou, či efekty, či gore. Prostě ničím, ale měl takovou tu syrovou atmosférou 70tých let. To nemluvím o celkem povedených a překvapivých hercích, bylo na nich vidět že se snaží. Co ale moc nepotěší je ale délka filmu která se mi zdála přemrštěná. Jednou tenhle film stačil. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Válečný veterán z Vietnamu se vrátí domu do Belfastu, kde se pro změnu také neustále střílí a zabijí. Nějak se mu to v hlavě pomotá, vloupe se na kolej plnou mladých zdravotních sestřiček a začne je znásilňovat a vraždit. Film je známý také pod názvem Naked massacre. ()

Reklama

Reklama