Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte na planetě Brooklyn, průvodce vám budou dělat trafikant Auggie a jeho zákazníci z filmu Smoke... Scenárista Paul Auster a režisér Wayne Wang si při improvizovaných zkouškách na natáčení svého filmu Smoke uvědomili, že řada vedlejších postav v sobě skrývá potenciální náměty, jež se do jednoho filmu nevejdou. Proto se rozhodli (s finančním požehnáním společnosti Miramax) souběžně natočit další snímek Vztek, který velmi volnou, improvizační formou představuje situace a lidská setkání, spojená prostředím nárožní trafiky (a také jejího blízkého okolí). Jednotícím tématem tentokrát nejsou lidské interakce, ale vztahy obyvatel Brooklynu k jejich svérázné čtvrti. Velmi úsporně realizovaný snímek, natočený během pěti dnů, vychází ze „zbytkové metody“ průkopníka laciných filmů, producenta Rogera Cormana, který často používal dekorace a stavby z jednoho filmu do svých dalších děl. Na režii se tentokrát společně podíleli Wang i Auster a nezanedbatelným tvůrčím vkladem přispěli i herci. Vedle hlavní postavy trafikanta Auggieho Wrena (Harvey Keitel) se v drobných úlohách objevuje celá řada známých představitelů – Michael J. Fox (sociologický průzkumník Peter), Madonna (zpívající doručovatelka telegramů), Mira Sorvinová (okradená blondýnka) či Lily Tomlinová (bezdomovkyně). I když Vzteku schází dramaturgická ucelenost předchozího snímku, je bezesporu zajímavým dokladem o tvůrčích možnostech nezávislé tvorby a herecké improvizace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument kde se vyskytuje mnoho známých postaviček a spostu různých charakterů a národností. Perfektní dialogy Keitela s Jarmuschem, velmi krátký štěk Madonny, šílené kecy o brýlích Lou Reeda. Proste výborný konverzační film o tom jak se žije a žilo v Brookllynu. Otom jaké to bylo za doby Dodgers. O míchání kultur a národností. A prostě jen tak o životě na kousku místa uprostřed džungle. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na tenhle film těšil, a nezklamal mě. Polodokument o Brooklynu, konverzační komedie, vynikající herecké obsazení, filozofující Jim Jarmusch, skvělá zábava. Těmihle různými výrazy se dá charakterizovat Vztek a všechny budou pravdivé. Trošku jsem se bál, že nebude dosahovat kvality Smoke, ale i když jsou oba filmy hodně rozdílné, oba dokáží výborně pobavit a zlepšit náladu. Harvey Kietel se tu znovu objevuje v roli prodavače, spolu se svými přáteli a výsledkem je velmi příjemný film, na který se (stejně jako na jeho předchůdce) rádi podíváte podruhé i potřetí. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zatimco Smoke fungoval jako celek a jednotlivy pribehy byly zajimavy, tohle je jen sled tu vice, tu mene zajimavejch scenek a bohuzel ty mene previsujou. Navic ty dokumentarni vlozky me silne rozcilovaly. Takze to nakonec zachranujou jen herci, samozrejme hlavne Keitel, ale pak me hodne potesil Fox a Jarmusch. O dost horsi nez Smoke. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Natočit Vztek za pět dní je kumšt a já si myslím, že se jim to celkem povedlo. Očekávala jsem sice trochu víc komediálnosti, ale zklamaná určitě nejsem. Měla jsem pocit, že tam v tom obchůdku v Brooklynu sedím někde nenápadně v koutku a tiše se pro sebe usmívám. Jejich filozofování, dialogy a hádky byly jak vystřižené ze života. Statistické údaje mohli sice vynechat, ale jinak jsem byla spokojená. Nicméně budu v hodnocení zdrženlivá a podívám se ještě na Smoke, pak se možná ještě vrátím. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hoci mi Smoke nepripadal byť príliš zaujímavý, tento jeho sequel, postrádajúci už akýkoľvek súdržný dej, ma prekvapivo pobavil viacej. Funguje totiž nielen ako pohľadnicový portrét Brooklynu čoby mesta v meste, ale je aj výživnejším leporelom vtipných a sympatických konverzačiek, povievajúcich niekde medzi Smokeom a Jarmuschovými Coffee and Cigarettes. Suchým humorom okorenené kuriózne radosti a strasti komických figúrok… Kto rád načúva, príde si na svoje. Mňa najviac pobavilo Lou Reedovo vykreslenie Švédska. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Madonna se ve filmu objevila jen na velmi krátkou chvíli jako "zpívající telegram". (hippyman)
  • Ve filmu zazní písně zpěvačky Seleny. Její dvojjazyčný duet s Davidem Byrnem „God's Child (Baila Conmigo)“ se objevuje i na soundtracku filmu. (sator)

Reklama

Reklama