Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte na planetě Brooklyn, průvodce vám budou dělat trafikant Auggie a jeho zákazníci z filmu Smoke... Scenárista Paul Auster a režisér Wayne Wang si při improvizovaných zkouškách na natáčení svého filmu Smoke uvědomili, že řada vedlejších postav v sobě skrývá potenciální náměty, jež se do jednoho filmu nevejdou. Proto se rozhodli (s finančním požehnáním společnosti Miramax) souběžně natočit další snímek Vztek, který velmi volnou, improvizační formou představuje situace a lidská setkání, spojená prostředím nárožní trafiky (a také jejího blízkého okolí). Jednotícím tématem tentokrát nejsou lidské interakce, ale vztahy obyvatel Brooklynu k jejich svérázné čtvrti. Velmi úsporně realizovaný snímek, natočený během pěti dnů, vychází ze „zbytkové metody“ průkopníka laciných filmů, producenta Rogera Cormana, který často používal dekorace a stavby z jednoho filmu do svých dalších děl. Na režii se tentokrát společně podíleli Wang i Auster a nezanedbatelným tvůrčím vkladem přispěli i herci. Vedle hlavní postavy trafikanta Auggieho Wrena (Harvey Keitel) se v drobných úlohách objevuje celá řada známých představitelů – Michael J. Fox (sociologický průzkumník Peter), Madonna (zpívající doručovatelka telegramů), Mira Sorvinová (okradená blondýnka) či Lily Tomlinová (bezdomovkyně). I když Vzteku schází dramaturgická ucelenost předchozího snímku, je bezesporu zajímavým dokladem o tvůrčích možnostech nezávislé tvorby a herecké improvizace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

igi B. 

všechny recenze uživatele

. . . Protože tahle trafika je jen jedna, tam kousek od parku na rohu třetí a sedmé v Brooklynu... Auggie v ní vede řeči a žije život, ten nenapodobitelný život v kousku země zvané Brooklyn. A snad je i Andělem, poslíčkem božím na téhle rozporuplné zemi, kde o pár bloků dál vás zastřelí kluk kvůli teniskám... Ale Auggie si vede dobře, protože žije ve vší své svobodě dobrý a poctivý život. Bohudíky. "Bůh žehnej Brooklynu"... A když tak si taky klidně v klidu někdy zapalte. A nemusíte přitom ani šlukovat... :-) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: Už to není taková síla jako Smoke, ale i tak jsem se příjemně pobavil. Zase skvělý Harvey Keitel, a Jim Jarmusch mne hodně potěšil ! Dokonce i ta Madonna byla super. Na to, že je film ve většině jen imrovizovaný, tak je to geniální dílo. Jak už tady někdo zmínil, je pravda, že byste neměli Smoke a Vztek rozdělovat na dva filmy, berte to jako celek, nejlépe, když si oba filmy pustíte rovnou za sebou, tak je to síla ! :-) Příjemnou zábavu Všem !!!! ::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument kde se vyskytuje mnoho známých postaviček a spostu různých charakterů a národností. Perfektní dialogy Keitela s Jarmuschem, velmi krátký štěk Madonny, šílené kecy o brýlích Lou Reeda. Proste výborný konverzační film o tom jak se žije a žilo v Brookllynu. Otom jaké to bylo za doby Dodgers. O míchání kultur a národností. A prostě jen tak o životě na kousku místa uprostřed džungle. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na tenhle film těšil, a nezklamal mě. Polodokument o Brooklynu, konverzační komedie, vynikající herecké obsazení, filozofující Jim Jarmusch, skvělá zábava. Těmihle různými výrazy se dá charakterizovat Vztek a všechny budou pravdivé. Trošku jsem se bál, že nebude dosahovat kvality Smoke, ale i když jsou oba filmy hodně rozdílné, oba dokáží výborně pobavit a zlepšit náladu. Harvey Kietel se tu znovu objevuje v roli prodavače, spolu se svými přáteli a výsledkem je velmi příjemný film, na který se (stejně jako na jeho předchůdce) rádi podíváte podruhé i potřetí. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*NEBEZPEČNÉ ŠVÉDSKO* Najmä vďaka absencii deja pre mňa ťažšie vstrebateľné ako jeho predchodca Smoke, ktorý bol komplexnejší. Nevravím, že filmy musia byť vždy cestou z bodu N do bodu Y, ale tu sa cítim ako stratený bez možnosti aspoň nájsť spomínaný bod N či Y. Mám pocit, ako keby som sledoval nejaké nadbytočné/vystrihnuté scény z iného filmu, ktoré sú neskôr pozliepané dokopy okolo nosnej témy Brooklynu. Herecký "ensemble" je chudobnejší a menej výrazný ako v Smoke; mrzí ma najmä hlúpa a príliš maličká úloha pre M.J. Foxa. Celkový pocit je však dobrý - film je nadupaný pozitívnou energiou a s vašou melancholickou náladou si sadne výborne. Verdikt v 1 vete: Príjemný, konverzačný ale menej výrazný ako jeho predchodca. 03.08.13 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Madonna se ve filmu objevila jen na velmi krátkou chvíli jako "zpívající telegram". (hippyman)
  • Ve filmu zazní písně zpěvačky Seleny. Její dvojjazyčný duet s Davidem Byrnem „God's Child (Baila Conmigo)“ se objevuje i na soundtracku filmu. (sator)

Reklama

Reklama