Reklama

Reklama

Láska bez předsudků

  • Francie Une vie (více)

Obsahy(1)

Poměrně známá G. De Maupassantova románová předloha vystihla i dnes velmi pravdivý pohled a názor na některá manželství, rodinu, nevěru, lehkomyslnost a především nezodpovědnost a následky, které pak musí zákonitě přijít. Maria Shell v hlavní ženské roli Jeanne, naivní bohaté kupecké slečinky. Uchází se o ní skvěle vyhlížející, ovšem naprosto nemajetný šlechtic Julián de Lamare. Jeanne ho miluje, a tak z lásky k dceři nakonec rodiče sňatek povolí. Jeanna žije s Julianem, a svou oblíbenou komornou na venkově, Julianově statku. Když po čase otěhotní, je nesmírně šťastná, ale pak se dozvídá, že není jediná, která čeká se svým mužem dítě. Měsíc před narozením jejího dítětě mu porodí její komorná syna... Julian je záletník, a po narození manželského dítěte - také syna s ním Jeanna žije hlavně proto, aby nedělala starosti svým milovaným rodičům. Rozvod v té době prakticky neexistoval, nemluvě o ostudě a pomluvách, které by následovaly. Přitom dozrává v zásadovou a pevnou ženu, která neztratila smysl pro dobro a čest. (marťan)

(více)

Recenze (3)

Radko 

všechny recenze uživatele

Sfilmovaná polovica románu Guy de Maupassanta. Slečna z vidieka podľahne čaru parížana. Onedlho sa vezmú. Po odsťahovaní jej rodičov ostávajú žiť sami so služobníctvom v rozľahlom vidieckom sídle. Nasledujúce čas sú napriek ženiným očakávaniam pre ňu veľmi zlé. Manžel onedlho ukáže svoju odvrátenú stranu, podvádza, často podlieha výbuchom hnevu. Rozvod je však pre ženu nemožný - dej sa odohráva v 19. storočí. Jednoduchý realistický príbeh nevydareného vzťahu, s lineárnym priebehom ozvláštňuje zaujímavé sfarbenie obrazu, najmä impresionistické obrazy lúk sú veľmi pekné. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla až po přečtení Maupassantovy románové předlohy. Dle mého názoru se podařil a skvěle vystihl názor na manželství, rodinu, nevěru, lehkomyslnost a především nezodpovědnost a následky, které pak musí zákonitě přijít. Maria Shell byla v hl.ženské roli naivní bohaté kupecké slečinky, která dozrává v zásadovou ženu, která neztratila smysl pro dobro - velmi dobrá... ()

Reklama

Reklama