Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nete je sociálna pracovníčka, má 37 rokov a štrnásťročnú dcéru, s ktorou trieska puberta. Jej manžel Kristian o sebe tvrdí, že je spisovateľ, ale žiaľ ho ešte nikde nepublikovali, a navyše jej zahýba s dvadsaťročnou študentkou. Brat Martin je gay a otec sa s ním už osem rokov nebavil. Ten otec, ktorý teraz umiera a Nete chce, aby pochopil, že ešte stále má rodinu, a tak mu navrhne nasťahovať sa k nim. Lenže bytík je príliš tesný pre štyroch, otcovi sa nejako nechce umrieť a napätie začína vzrastať. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

zette 

všechny recenze uživatele

Rodinne drama s prvky cerneho humoru. Dej filmu je velmi uveritelny. Namet sice neprinasi nic noveho, co by divak uz nekdy nevidel, ale dokaze zaujmout. A to nejen diky vyborne kamere a dobre napsanym dialogum, predevsim ale diky vybornym hercum, kterym udava smer opet vynikajici Paprika Steen. Okay neni uplne bezchybny film, mne je ovsem usity na miru a tak davam plne hodnoceni. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem těch komediálních prvků moc nepostřehla, spíš na mě Okay působil jako velmi smutné vztahové drama. Tak trochu rozcuchaný film s mnoha načatými tématy, který bych jen trochu učesala, dala tomu nějakou formu a pak bych uvažovala i o vyšším hodnocení. A ani se uživateli AddaMM nedívím, že by Anethe nechtěl za manželku. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Tenhle Dánský film je jako pes, který štěká, ale nekouše. Kombinuje mnoho vážných témat - nevěru, dospívání, homosexualitu, smrt... Ve skutečnosti ale nic neřeší, každý problém jen lehce nakousne a na konci jakoby se nic nestalo. Méně by zde bylo více. Tuhle obsahovou plytkost naštěstí vynahrazuje sympatickým hereckým obsazením a lehkým humorem.7/10 ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Tak pod pojmem "přehnaný happyend" (AdaMM) jsem si představovala, že i dědeček nakonec vstane z mrtvých, žel (spíš díky) bohu se tak nestalo. Těžké téma, tentokrát o umírání blízké osoby zde opět bylo podáno lehce s nadhledem, ovšem, a to musím zdůraznit, aniž by jakkoliv snižoval jeho význam. Bez přehnaných sentimentů, přitom tak, abyste se dokázali do příběhu vcítit. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Podívejme, najednou jsi odborník na výchovu!“ - „A z tebe se stává tvoje matka!“ - „Víš co?! Nejsem jako máma! Máma byla příšerná.“ Jaká matka, taká…anebo to až tak nevadí? Jesper W. Nielsen mě nadchnul snímkem Ten den přijde. Okay je žánrově někde trochu jinde. Po celou dobu se pohupuje na hranici tragikomedie a dramatu, přičemž některé situace vyzní hořkosladce či depresivně vyloženě podle momentální nálady diváka. Se sympatiemi k hlavní hrdince je to každopádně komplikované. Nete je rozlítaná, panovačná, posedlá kontrolou a rozhodováním za ostatní, zkrátka „snaží se zachránit svět“. Paprika Steen je ovšem přesná, ostatně nehraje typově podobnou roli poprvé. Mým favoritem však byl děda, který mi sice nejdříve přišel až nepříjemný, ale postupně si mě získal. Nechybí řada záměrně trapných situací (vede setkání otce se synem) a další podařené scény. Naopak mi nesedl dovětek a vůbec celá Martinova dějová linka. V daném žánru jsem viděl už podařenější filmy, Okay dávám ještě slabší 4*. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama