Reklama

Reklama

Oko za oko

  • Polsko Oko za oko (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sean Kane (Chuck Norris) měl hodně špatný den. Zabili mu parťáka a ještě musel odevzdat služební zbraň a odznak policejního protinarkotického sboru v San Franciscu. Rozhodne se na vlastní pěst a zcela sám bojovat s překupníky drog, kteří mají kontakty na nejvyšších společenských místech. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z těch povedenějších Norrisovek, kterou už jsem párkrát viděl. Chuck Norris tu hraje klasického zaťatého poldu, který se snaží odhalit kšeft s drogama a pomstít kamaráda a jeho ženu. Je tu slušné obsazení - Mako, hammerovský Christopher Lee a hlavní brutální a nezapomenutelný zabiják Professor Toru Tanaka. Příběh je samozřejmě pitomý a jelikož je to spíše takový krimi než opravdový akční film, dost se to táhne. Nicméně akce mají šmrnc, Chuck je ve formě a závěrečné dobývání vily, kdy speciální jednotky útočí a Chuck likviduje záškodnicky jednoho šmejda za druhým je perfektní. Jen ten souboj s Tanakovou mohl být lepší. EDIT 2024: I po letech lepší průměr Norrisovek. Sice příběh je pomalá, stokrát viděná kriminálka se všemi možnými klišé, ale pěkně natočená, se slušnými postavami i herci a několika solidními akčními scénami. A finální dobývání sídla je výborné. Zkrátka solidní 3*. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sean Kane (Chuck Norris) přijde při policejní akci v utajení o svého partnera Davea Pierce a odchází od protidrogové jednotky, aby pátral po vrahovi na vlastní pěst. Daveova přítelkyně reportérka Linda Chan (Rosalind Chao) se dostává kvůli důkazu, který získala do nebezpečí a je zabita. Sean Kane se společně s jejím otcem a svým mistrem bojových umění Jamesem Chanem (Mako Iwamatsu) pouští do pátrání... Povedl se výběr Kaneova protivníka v podobě Professora, hraje ho Professor Toru Tanaka bývalý profesionální wrestler a boxer, který si zaposiluje při zvedání auta a nemá problém se holýma rukama dostat přes zavřené dveře. Chuckův bratr Aaron dělal na filmu jako koordinátor kaskadérů a kaskadér. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Je to příběh starý jako lidstvo samo. Policajtovi, kterého kdysi asijský mistr naučil bojovým uměním, ugrilují při nepovedené akci obchodníci s drogami parťáka a on se jde s mistrem po boku mstít. Bohužel je tím policajtem Chuck Norris a píše se začátek 80. let, takže se to dá dokoukat jen se zatnutými zuby. Nemíním si tu na Chuckovi brousit svůj ostrovtip, i když jde podle mě o vůbec nejslabší akční hvězdu ze všech a i ten nejlepší film, co jsem od něj viděl, byl pouze průměrný. OKO ZA OKO je hodně špatné - děj je řídký jako dětská výživa a ničím nepřekvapí, napětí může vzbudit snad jen hádání kdo z policejního sboru zradil na začátku Chucka a jeho parťáka gangsterům, ale i malému dítěti dojde kdo to byl už dlouho před prvním reklamním blokem. Akce nic moc, zoufale by to chtělo víc takových oživení jako když Chuck bojuje s jedním z gangsterů na skokanském můstku nad bazénem u padouchovy vily (hádejte kdo skončí ve vodě) a co citelně chybí je trocha nadsázky a smyslu pro humor, o absentujících hláškách ani nemluvě. Obsazení je sice fajn, ale ani Lee ani Roundtree toho moc předvést nestihnou, kdo si ale ukradl film pro sebe (vedle tak nevýrazného týpka jako je Chuck, zde navíc ještě bez vousů, to nebylo nic těžkého) je Mako jako hrdinův vzteklý pomstychtivý mistr. Nikdo na světě nedokáže drtit nenávistně rty o sebe tak jako on a když začal zpívat, aby odlákal padouchovu pozornost, byl to krásně absurdní gag. Taky musím zmínit povedenou hudbu a fakt, že tu má asexuál Chuck kratičkou milostnou scénu ve sprše. S děvčetem, toť se ví. Režisér Steve Carver natočil o dva roky později i jednu z těch lepších norrisovek, OSAMĚLÝ VLK MCQUADE. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris mal najlepsie filmy tusim v 70. rokoch a v 80. rokoch - v akomsi filme bojoval s Brucom lee, co je nejaka vyhlasena legenda kataristov, ci kung fu - volakeho bojoveho umenia, fakt neviem. par slov k filmu : Steve Carver ako reziser bol tuan len za rutinera, medzi jeho kvalitne filmy pocitam Big Bad mama a Osamely Vlk McQuade. Chuck Norris hrat nevie, ale pozval si herecku legendu menom Christopher Lee /Lord opf the Rings 1, 2 a 3, Devil rides Out 1968, Muz se zlatou zbrani/. Ako je u Chucka zvykom, nechyba spusta akcie, bojovych scen a aj taky obstarozny mentalny invalid ako ja hlasa boj dobra so zlom, tu vyhralo dobro, a tak to ma byt aj v realite : 60 % ()

woody 

všechny recenze uživatele

Bloňďatý Chuck bez rezavého strniště, trávící 1. čtvrtinu filmu v příšerném saku.Tlustý asiat s jednou nohou delší než druhou.Ohořelá mrtvola.Oběšená žena.Uječený malý poskakující mistr bojových umění(geniální scéna kdy se snaží zcela vážně vyslýchat chlapa kterému předtím zlomil vaz).Christopher Lee - překvapivá pointa, že on je ten pašerák drog dojde divákovi už jen když uvidí jeho jméno v titulcích.Chuck honí pašeráky, kope každého do hlavy, pronáší dementní věty(překladatel očividně neumí anglicky).Je to děsná békovina, ale alespoň jsem poprvé viděl Norrise nebojovat ve zpomalených záběrech(ale i na ty dojde!)... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama