Reklama

Reklama

Láska herečky Sumako

(neoficiální název)
  • Japonsko Džojú Sumako no koi (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Zpracování životních osudů jedné z prvních divadelních japonských hereček Sumako Matsui (1886–1919). Sedm let strávila po boku režiséra Šimamury, který kvůli ní utekl od rodiny i ze školy, kde vyučoval. Ve snímku lze často vidět záběry z divadelních her. (Rattlehead)

Recenze (3)

stub 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce dvou lidí k divadelnictví a sobě navzájem. Příjemné, byť dosti tragické melodrama, které mimoděk dává s nostalgií vzpomenout na časy, kdy divadelnictví nebylo archaismem. ()

black.mao 

všechny recenze uživatele

Na osudu slavné divadelní herečky z počátku minulého století Sumako Matsui opět Mizoguchi zpracovává své celoživotní režisérské téma - svoboda ženy v tradičně patriarchální společnosti. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Historický snímek o japonském divadle na začátku dvacátého století. Na začátku vidíme jakousi divadelní poradu. Šimamura chce předvést Ibsenův "Domeček pro panenky", mluví o odklonu od divadla kabuki a o vytvoření nového stylu umění. Mluví o svobodách jednotlivce a o ideálech svobody v Evropě. Jiný oponuje, že diváci na to nejsou připraveni, a navrhuje Shakespeara... Moje první setkání s režisérem Mizogučim. Budu mu muset poskytnout více prostoru, když ho francouzští kritici z "Cahiers du cinéma" měli raději než Kurosawu... ()

Reklama

Reklama