Reklama

Reklama

Uwasa no onna

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Foma 

všechny recenze uživatele

Není to zcela vrcholný Mizogučiho dílo, nemůže bejt prostě všechno jako Sansho dayu, přesto vynikající studie vztahu matky a dcery a jejich vzájemnýho obětování se. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

česky ŽENA, O KTERÉ SE MLUVÍ - či snad i POMLOUVANÁ ŽENA. Vztah matky a dcery, zejména dramatická proměna dcery, která se o onemocnělou matku začne starat, je neprokreslený a nepřesvědčivý. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Matka a dcera si nevědomky lezou do zelí, a když to vyjde najevo, ukáže pupeční šňůra své pravé poslání. Děj se odehrává převážně v interiéru jednoho domu a Mizoguchi se svou důkladností pro estetickou dokonalost dokázal přesvědčivě, i když asi trochu zidealizovaně prezentovat, pro nás zápaďany exotickou atmosféru tehdejšího života v rezidenci pro gejši. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Zde se neubráním plnému hodnocení, vzhledem k mé slabosti pro podobná témata - patrně si tím kompenzuji stinné stránky dnešní doby. Základním motivem je prozření do reality mladého člověka, zahlceného a zmateného životem ve velkoměstě, což v kombinaci s prostředím prostituce, která v té době představovala komplikovanou a citlivou látku, vytváří ten pravý mix pro plné rozvinutí mnoha režisérových životních témat. Skvělé, univerzální, nadčasové, ne úplně právem stojící ve stínu Mizoguchiho "hitů" jako Sansho či Ugetsu (pro západ atraktivnějších svou exotičtější polohou). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama