Reklama

Reklama

Dívky noci

  • Japonsko Joru no onnatači (více)

Obsahy(1)

Fusako přišla ve válce o manžela a nyní i o dítě. Odstěhuje se od rodiny svého manžela a začne žít se svojí sestrou Kumiko. Od té chvíle obě sestry procházejí různými stádii prostituce. Když o díte přijde i Kumiko, rozhodne se vzdát se "lehkého způsobu života", zatímco Fusako se na ulici stává vrchní prostitutkou. Ke své změně potřebuje Fusako až pohled na další zmařený dívčí život. (Ferguson)

(více)

Recenze (4)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Žádný jiný režisér nectil ženské bytosti po celý život tak oddaně jako Mizoguchi. Už jen za to mu patří můj neskonalý obdiv. Ani v syrovém Yoru no onnatachi se osud s jeho hrdinkami vůbec nemazlí a vystavuje je tvrdému boji s permanentní rozervaností jejich duší. ()

troxor 

všechny recenze uživatele

Už z názvu (Ženy noci) je jasné,ženami jakéhože povolání se film zabývá. Nepatří sice k nejslavnějším ani nejlepším, své kvality však má, příběh je uvěřitelný, herci celkem také... ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha Mizoguchiho poválečných perliček, kterými jasně dokázal, že jako režsiér nepatří minulosti. Jde o poněkud syrovější dílko - jak jinak, než z prostředí protitutek; dějová linka zaostřuje na vztah dvou sester a jejich (vzájemné) peripetie, obecně vzato se však jedná o poměrně typickou Mizoguchiho sondu do ženské duše. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Asi jenom Mizoguči umí natočit sociální drama tak, že se od začátku díváme pomalu se zatajeným dechem jako na nějakej thriller. A thriller to je, boj žen o živobití, o život, o duši, o lásku, bolavej, ale nevzdanej. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama