Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malíř András Hódosi pracuje jako ovčák v pustě. Odešel sem nikoliv kvůli umělecké krizi, ale aby sám pro sebe vyřešil problémy etického rázu. Jenže to, před čím utekl z Budapešti, ho za - sáhne i zde. Dostane se do sporu s místní „husí mafií", společenstvím vysoce postavených lidí, kteří prostřednictvím svých podřízených vydělávají velké peníze a vůbec se neohlížejí na to, jak devastují přírodu. Katalyzátorem střetnutí je vztah mezi Andrásem a dcerou místního funkcionáře. (Maďarský institut Praha)

(více)

Recenze (3)

Vitex 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film s nezvládnutou režií, podivnou nehodící se hudbou a špatnými dialogy. Nakusuje mnoho otázek a žádnou z nich nedotáhne do konce, což ale není na škodu. Hlavní osou děje je boj malíře (který už ale nemaluje) s maďarskou mafií, která chce na pozemku, kde hrdina žije, chovat husy. ()

Angerr 

všechny recenze uživatele

Poznámky: Zmatený z úvodu, trvalo mi, než jsem se do filmu dostal ... zmatek v mnoha postavách a jejich úloze. Krásné letecké záběry na stáda zvěře na pastvě (podoba "Hvězdám na čepicích") ... herec hrající Mistra - podobný vězniteli z "Páté pečeti" (ale prý to není on), stejná noblesa, autorita, tentokrát ale kladná role ... stálá znepokojivá hudba v pozadí, kterou jsem si uvědomil až dlouho po začátku. Záběr: dvojice o samotě u rybníka, večer, uvozující záběr z větší vzdálenosti vcelku, velmi pomalé přibližování, rozhovor pokračuje detaily tváří na pozadí noci - velmi intimní, spolu se slovy rozhovoru ... krásné prostředí celého filmu, krom pár scén ve městě - venkovská krajina v létě (maďarská pusta) - jako u nás, vzpomínka na letní vandry ... "Umělcův humanismus je jeho dílo" - rozjímání o roli umělce v rozjitřené době ... Záběr: auto stojí bezprostředně před kamerou, v popředí dům, ze dveří vyšel jeho obyvatel, auto se rozjíždí k domu, ale ještě než se rozjede, začne se kamera přibližovat k domu, takže víme, že se tam stane něco důležitého - předvídající kamera - a opravdu... Náhlý, neuspokojivý konec filmu. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Vynikající zrcadlo režimu, drama, Cserhalmi par excellence jako vždy a rozhodně 1 z nejlepších představení Anne Ráckevei. Vyžaduje přesný překlad. ()

Reklama

Reklama