Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální drama Čas rozhodnutí se zabývá podobným tématem jako snímek Americké graffiti (American Graffiti) a zaměřuje se na osm kalifornských středoškoláků, jejichž životy se v průběhu dvou nocí jednoho horkého léta osudově protnou. Na začátku nepokojů v losangeleské čtvrti Watts v dubnu roku 1965 učiní několik teenagerů rozhodnutí, která ovlivní jejich celý život. Scénárista a režisér Floyd Mutrux zkoumá maturující třídu z westwoodské střední školy roku 1965, která se objevila na obálce časopisu Look v roce 1961. Příběh vypráví třídní řečnice Mary Beth (Lucy Deakins). Dále se zde setkáváme s typickou "hipinkou" Sunshine (Kelli Williams) a dalšími zástupci generace 60. let (Dermot Mulroney, Rick Schroder a další). Ti všichni řeší problémy své doby: nevědí, jak se postavit k válce ve Vietnamu, touží se stát rockovými hvězdami či se pouštějí do politiky, to vše na pozadí nejrůznějších milostných zápletek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Hodně to reflektuje dobu očima "budoucnosti národa", takže je to více jako revolta proti společnosti, a i přes to, že to poukazuje na eru hippies, tak jsou některé názory nadčasové. Je to film o puberťácích, ale více než pro ně je možná tenhle film pro "dospělé", kteří by snad díky tomuto úhlu pohledu mohli procitnout ze své škatulky a bubliny a mohlo by jim dojít, že svět potřebuje vizionáře a vlasní názor a taky, že je špatné tvořit stáda a jejich maso a kosti semlýt do jednoho tvaru a uniformy. Líbilo se mi to názorově, i když provedením je to tak na 3 *, ovšem je zde zajímavě držené napětí, i přes to, že hlavním hrdinům v podstatě nic nehrozí. Krásný krátký obraz doby, která pro její současníky něco znamenala. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ty zlaté časy The Drifters, rasových nepokojů v Los Angeles i policejní akce ve Vietnamu... 1) Lehce nahořklý nostalgický snímek přináší krásné melodie i pěkné kluky. 2) Je tu 27letý (!) nezvykle ohřívený Dermot Mulroney (středoškolák Pirate), 20letý Rick Schroeder (blonďatý Stick) i 19letý Noah Wyle (aristokratický Finnegan). We are the future of this country... 3) Film byl natočen v roce 1990, ale do kin se dostal až o čtyři roky později vzhledem k bankrotu Orion Pictures. 4) Inu...there goes my baby, movin´on down the line... ()

cross 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem zase náhodou pustil televizi a překvapil mě film, který svojí nevtíravostí a pravdivou dravostí své doby nemůže jinak než zaujmout.... Melancholicky laděné drama z konce 60. let kdy Ameriku straší černošská nezávislost i vietnamská válka na vás dokonale dýchne dobou svého děje, pobaví i svým způsobem dojme....to vše za zvuku nepřeberného množství dobových šlágrů, kvalitní výpravy a povedených kamerových obrazů... Tohle je přesně ten typ filmu, který nikdo nezná, málo kdo ho viděl a vlastně jen čeká na své objevení - protože, jak mi bylo jasné po pár minutách sledování, líbit se určitě bude jak lehce odrostlejším dětem dnešním tak i těm květinovým.... a to i přes lehce klišovitý námět a scénář... ()

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Možná už trochu obehraný a taky mírně naivní příběh z květinové doby hippies. Ale taky tu byly úžasné písničky The Drifters, Boba Dylana, Chiffons, Byrds, Mamas and the Papas nebo Beach Boys. A právě ta hudba let šedesátých mě pokaždé dostane, takže jsem pak mírný i v hodnocení. Mám pro tu hudbu i dobu slabost. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu je inšpirovaný rovnomennou piesňou od kapely The Drifters. Vo filme odznie niekoľko krát. (ZOUi)

Reklama

Reklama