Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem PAVUČINY SNŮ je bezpochyby scénárista, který Kingovu předlohu osekal a zkrátil. A nejen to. Jak už to bývá zvykem samozřejmě změnil konec. V podstatě první hodina a čtvrt jsou vcelku solidní, ale zbytek filmu musí být pro neznalce předlohy zmatený a pro znalce je zase konec zmrvený. Co se týče Kasdana vedl si na režisérské stoličce poměrně dobře až na momenty z dětství, které neměli tu správnou atmosféru. Herci taky odvedli slušnou práci, nejvíc mě asi upoutal ochlasta Pete (Timothy Olyphant). Triky jsou na hodně slušné úrovni a celý příběh doprovází úžasná hudba Jamese Newtona Howarda. Škoda ale, že to nevyšlo. Příště ať to má raději tři hodiny a všechen děj namísto hodin dvou a děje jen polovinu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Pavučina snů" je snad vůbec nejrozporuplnější film na motivy Stephena Kinga. Dělím ji na dvě části. První je do chvíle, než se objeví mimozemská stvoření. Originální titulky, zlověstná hudba a ukázková atmosféra, u které se přímo tetelím blahem. A pak druhá část. Ta, která začíná po nástupu mimozemšťanů, a která násilně a bez varování ničí vše, co se do té doby stačilo vybudovat. Film ztrácí téměř veškerou atmosféru, herci jsou odsunuti někam do pozadí a Morgan Freeman působí, jako by sem zabloudil z jiného filmu. Nemůžu si pomoct, ale i po x-tém zhlédnutí hodnotím stejně.:-( ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem odložil po sto stránkách (na Kingovo zdlouhavé vyprávění někdy zkrátka není nálada), ale teď si ji znovu seženu. Už jen proto, abych zjistil, jak v ní slibně rozběhnutý příběh skončí. Pavučina snů je tři čtvrtiny stopáže sympaticky si na všechny strany vypůjčující, nuceně zkratkovitá, lehce bizarní, zároveň však napínavá podívaná, kterou pohřbíjí opravdu debilní závěr. Ty víc než dvě hodiny jsem se ale opravdu nenudil, což se počítá. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Knihu od Stephena Kinga som nečítal, čiže nemám možnosť zrovnávať či je kniha lepšia alebo inak napísaná a nakoľko sa zhoduje s filmom to neviem. Preto budem hodnotiť iba film Samotný bez nejakých nadviazaností. Každopádne Kinga mám moc rád a vo všeobecnosti s nejakými výnimkami aj filmové spracovania jeho románov. Dreamcatcher patrí medzi tie pozitívne. Hlavná štvorica obdarených kamarátov, ktorá prichádza trocha si užiť samoty, oddychu a pohody do chalupy uprostred lesa, bola myslím vybraná veľmi zodpovedne. Veril som im ich stvárnenie a vžitie sa do situácie, skvele sa dopĺňali až mi pripadalo ako by sa dobre poznali aj mimo kamery. Bohužiaľ pre nich, ich výlet z ničoho nič prekazí mimozemská nákaza vo forme vynikajúco spravených, hnusných, zubatých a slizkých červíkov. Vzniknutú situáciu treba riešiť. Metód a názorov ako je ale viac. Svieži a tak trochu iný hororový thriller. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na tento horor su rozne nazory, ale mne sa pacil a to som ho videl uz viackrat. Knihu Stephena Kinga som necital, takze nemam s cim porovnavat a to, ze je tam same klise, hlavne odkaz na Votrelcov mi vobec nevadi, skor naopak. Prve stretnutie so zlym mimozemstanom nemalo chybu a od tej chvili som uz bol len zvedavy, ako sa bude dej uberat dalej. Okrem toho si tu zahralo par znamych dobrych hercov, takze zazitok bol o to silnejsi... 10.04.2010 _______ Thomas Jane - (Henry) +++ Jason Lee - (Beaver) +++ Timothy Olyphant - (Pete) +++ Damian Lewis - (Jonesy) +++ Donnie Wahlberg - (Duddits) +++ Morgan Freeman - (Plukovník Abraham Curtis) +++ Tom Sizemore - (Owen) +++ Produkcia: Lawrence Kasdan +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. 5. 2003 na ShoWest (Národní asociace divadelních majitelů založené v roce 1965). (Varan)
  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)

Reklama

Reklama