Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No nevim....všude se píše, že ten film je děsně zmatený a že někdo něco nepochopil - no nevim, knihu sem nečet (možná proto se mi to tak líbilo) ale pochopil sem to hned napoprvé....takže ti co to nepochopili by měli dospět nebo nebrat tolik diazepamu před tím, než se jdou dívat na film. Jen škoda, že emzáky ukázali tak brzy ;o) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Blbost až na půdu !!! Takhle zprznit Kinga, bože, co on komu udělal, že jeho děl se po většinou chytají filmoví neumětelové. Jediné co film malinko zachraňuje je zimní příroda, chzbí úplně všechno, co Kinga dělá králem hororu, atmosféra téměř nulová, bombastické efekty bez efektu, přímo katastrálně zprasený konec a hrob herectví M. Freemana...astalavista pane Kasdane a už nikdy více ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený mysteriózny sci-fi horor. Má výborný príbeh o štvorici dlhoročných priateľov s určitou nadprirodzenou schopnosťou, ktorí sa opäť rozhodnú stráviť nejaký čas na ich obľúbenej chate uprostred hôr, aby si oddýchli od svojich každodenných problémov. Lenže čoskoro si uvedomujú, že v okolí sa objavilo niečo mimoriadne nebezpečné a tak musia čeliť najväčšej hrozbe svojho života. So spracovaním som veľmi spokojný, síce spočiatku to pôsobí minimálne v rámci žánru dosť zvláštne, ale čoskoro som to docenil a práve táto vlastnosť sa dá označiť aj za jeden z najväčších kladov celého filmu. Hlavne prvú polovicu, ale čiastočne aj druhú to pôsobí úplne nepredvídateľne a netradične, prestriedajú sa tu odlišné žánre, ako mysteriózny, sci-fi, čistokrvný horor, nejaká tá akcia, k tomu psychologické prvky, flashbacky z detstva hlavných postáv, samozrejme nechýba aj štipka humoru, navyše to postupne prejde z takého malého, takmer až komorného filmu do prakticky až veľkofilmu. A pritom to celý čas pôsobí tak zaujímavo a ako celok to výborne funguje, tu nie je žiadne slabé miesto, takže tu sa je skutočne na čo pozerať po celý čas. Len si to tvorcovia občas úplne neustrážili a miestami to predsa len pôsobí trochu nechcene smiešne, ale našťastie to nie je až také zlé, aby to výraznejšie vadilo. Spokojný som aj po hororovej stránke, síce atmosféra je minimálna, ale celkom funguje napätie, no hlavne musím pochváliť rozmanitosť jednotlivých scén. Vydaril sa hlavne prvý stret na toalete, poteší aj hromadný útok vrtuľníkov, ale prakticky všetky hororovejšie situácie dokážu zaujať. Herecké obsadenie je skvelé, sympatická hlavná štvorica v podaní Damian Lewis, Thomas Jane, Tymothy Olyphant a Jason Lee, pri ktorých ma aj dosť zaujalo, že ani moc nefungujú spoločne, ale skôr samostatne a tak každý je výraznejší v inej časti, k tomu výborní Morgan Freeman a Tom Sizemore, na obsadenie sa tu rozhodne nedá sťažovať. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, určite sa tu dá niečo vytknúť, napríklad až príliš digitálny vzhľad mimozemšťanov, ktorí sa ale inak vydarili, prípadne tá atmosféra, ale vizuál je výborný, chválim zasadenie deja do prostredia zasnežených hôr, čo vždy poteší a hlavne, že ako celok to funguje. Takže určite sa to dalo ešte o niečo vylepšiť, ale aj tak je Pavučina snov jeden z najzaujímavejších filmov svojho druhu a minimálne pre tú netradičnosť sa to rozhodne pozrieť oplatí. 80% ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na ten film s přesvědčením, že uvidím po nějaké době zase další z příšerných adaptací Kingova díla. Podle všech odstrašujících signálech mých přátel jsem čekal neskutečnou nudu, příšerné scenáristické seky a hrozné herecké výkony. A nakonec... Líbilo se mi to. Docela dost. Když pominu poslední půlhodinu, kde se de facto místy adaptovala pravděpodobně nějaká úplně jiná kniha, která se dostala Hollywoodu do rukou smíchaná s posledními dvě stě stranami Kingova románu, je ten film dokonce velmi dobrý... Zjednodušení flashbacků jsem očekával a bylo dokonce nezbytné pro potřebný timing příběhu. Psychologické pasáže, udávající se v hlavě jednoho z hrdinů, byly prakticky nezfilmovatelné, takže jediným nepříjemným šokem byl pro mě ve všech ohledech závěr, který nebyl přitažen za vlasy, ale za celé kadeřnictví. Ale nemůžu chtít všechno. Nakonec jde o jediný zfilmovaný horor podle Stephena Kinga, který je víceméně povedeným - jakkoli sebeironickým - hororem (resp. splatterem). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Same Shit Different Day. Hutná atmosféra lesů Maine pod sněhovým příkrovem se celou dobu snaživě pere s naprosto debilní linií evokující MiB, či Smrtící epidemií - až jsem chvílemi Kasdana podezíral, že zabrousil do žánru parodie. Přesto mi kvalitní obsazení a odsýpající děj s pár opravdu podařenými mysteriózními scénami (útěk zvířat, flashbacky) nedovolí jít s hodnocením níž a klidně si třeba myslete, že mám zubatého slimáčka pana Edého u prdele. Kingovu předlohu jsem nečetl, ale zajímalo by mě, jestli v ní popis plukovníka Curtise (v knize Kurtz, protože Apokalypsa) obsahoval větu: „…pod vrásčitým čelem obočí santaclausovského typu, připomínající chomáč vaty, část ohonu polární lišky, či ochlupení z klínu stygijských čarodějnic…“ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel ve městech Kanadské provincie Britská Kolumbie: Steveston, Vancouver, Burnaby, Prince George a Richmond. A ve státě Massachusetts ve městě Boston. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. 5. 2003 na ShoWest (Národní asociace divadelních majitelů založené v roce 1965). (Varan)

Reklama

Reklama