Reklama

Reklama

Podezření

  • USA Under Suspicion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ulice tropického přístavu San Juan, na ostrově Portoriko, jsou zaplněné k prasknutí. Koná se tu tradiční festival. Ti, co se veselí ani netuší, že ve městě došlo k dvěma závažným zločinům. V obou případech se stala obětí nezletilá dívka, kterou pachatel před smrtí znásilnil. Bohatý právník Henry Hearst se chystá se svojí o mnoho let mladší ženou Chantal na dobročinný večírek, když se ozve telefon, kterým ho policejní kapitán Victor Benezet vyzve, aby se krátce zastavil na policejní stanici k doplnění výpovědi. Hearst totiž objevil a ohlásil druhou vraždu. Banální vyšetřování se postupně mění v celonoční křížový výslech, při němž je konfrontována i Chantal. Je tu řada indicií, nasvědčujících, že ctihodný a vážený zastánce práva bude postaven mimo zákon. Ve chvíli, kdy se Hearst pod tíhou argumentů dozná, a Chantal připustí, že si dávno všimla manželovy slabosti pro dospívající děvčátka, dostane kapitán Benezet do rukou nezvratný důkaz. Svědčí ve prospěch Henryho Hearsta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Na originál sa to nechytá, ale Gene Hackman ani Morgan Freeman sa za svoje role nemusia vôbec hanbiť. Nie je tam síce taký silný náboj ani hutne vystupňovaný záver, no aj tak fajn. Na priemer to stačí. Už len samotné herecké výkony stačia na dve hviezdy, tretia je za to, že mám rád filmy založené na dialógoch. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Eastwoodův přítel nesmiřitelně vyslýchá Malého Billa, co má na konci dlouhé chodby netečnou sexpumu Bellucci a pod kůží detektiva Punishera. Sebejistotu ztrácející Hackman je impozantní, škoda, že se to samé nedá říct o scénách, kdy si Freeman hraje na princeznu Marušku a leze druhým do flashbacků. Jestli se vám to zdá celé povědomé, tak ano, máte pravdu. Přiznanou inspirací byl Millerův Svědek s Lino Venturou, ale tam to zlomení nadutého právníka bylo podáno o něco intenzivněji.. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že by filmu neuškodilo jemně prostříhat, hlavně protože občas až příliš "zdržuje" následující děj. Chvíli jsem nemohl odtrhnout oči a pak jsem zase koukal na jiný programy, bach se neukousal znuděním. Ale i tak je to výborný film. Vystačí si s málem (pokud se tedy dá oběma představitelům hlavních postav říkat málo) a nehraje jen na akci ani coolovost nebo všechny ty nové nešvary. Oba herci jsou staří praktici, oba znají nejlepší způsob, jak hrát a oba jej maximálně využili. O nic jiného totiž v tomto snímku nejde, než o koncert dvou hereckých hvězd. Stejně jako v původním Svědkovi s Linem Venturou tu jde hlavně o psychiku postav a rozklad osobnosti z důvodu nedostatku spánku a neustálého vyptávání, nedůvěry přátel a své rodiny. A svým způsobem to nastolilo i několik důležitých otázek, protože kdy má muž přestat mít rád mladé dívky? Kdy se mu mají přestat líbit? Když je mu padesát a přestává mít pevné břicho a svalstvo, nebo když je mu čtyřicet, když už se "nehodí", aby pletl hlavu děvčatům, jejichž by mohl být otcem? Stejně tak ale kdy se mají přestat líbit stárnoucím ženám mladí kluci? I když si to možná neuvědomujeme, tohle je častý problém naší společnosti. Předsudky. Předsudky vůči všem a všemu, i sobě samým. A když se zamyslíte trochu hlouběji, předsudky jsou i takové to napomínání rodičů: Neukazuj prstem! Nevrť se! Neříká se co, ale prosím. apod. (to poslední jsem obcházel otázkou Co prosím?) Znáte to všichni. Tento film sice nedává odpověď na to, jak se s předsudky (ale můžete tomu klidně říkat i jinak) vypořádat, ale ukazuje nám, kam až by to mohlo zajít, když si nedáme pozor na naše morální a kulturní dědictví po předcích a necháme ho zasahovat do svého jednání. Co se týká básnění na téma Monica Bellucci, to přenechám jiným. Vždycky mi přišla spíš jak Ledová královna, která je horší jak teplý pivo (v mém případě víno) a studená němka dohromady (v mém případě češka). ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale kdybyste byly bohatý a vážený právník a policie Vás obvinila ze znásilnění a vraždy dvou děvčátek... tak byste si nejspíš vzaly jiného bohatého a váženého právníka (který se vyzná v trestním právu) a zatloukali a zatloukali... namísto nekonečného vykecávání se s policajty, dětský naivního a průhledného lhaní a nimrání se ve svém osobním životě... Celé mi to příjde spíš jako divadelní hra z poloviny dvacátého století než jako krimi ze součnasnosti. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Zajimava krimi se skvelymi herci, ktera vsak jednu sortu lidi unudi k smrti a druzi si budou spokojene chrochtat. Ja jsem tak nekde mezi nebot nemuzu poprit kvality tohoto filmu, ale nuda a divny dialogy jsou nekdy az presprilis okate a vylozene filmu skodi. Co jsem jeste dost dobre nevstrebal je zaver. Bud jsem byl uz hodne unaveny a nepremyslel jsem nebo jsem asi blbej a nepochopil jsem to, ale kazdopadne si myslim, ze zaver mohl byt lepsi nebo lepe vysvetleny. Takhle nevite co si o tom mate vubec myslet. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama