Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Hannah Sternová slaví s rodiči a tetou Evou židovské Velikonoce. Jako každý v jejím věku nemá ráda vzpomínání dospělých, zvlášť když se točí kolem holocaustu, kterým prošli její předkové. Letos má Hannah podle starého zvyku otevřít dveře proroku Eliášovi. Právě v tu chvíli se ale záhadně ocitá v Polsku roku 1941, kde poznává stejně starou sestřenici Rivkah. Spolu pak jsou pozvány na tradiční židovskou svatbu půvabné Leah se Samuelem. Uprostřed obřadu je ale slavnost přerušena nacisty a všichni jsou násilím odvlečeni do koncentračního tábora. V nelidských podmínkách se všudypřítomnou smrtí si Rivkah přeje jediné: přežít a jmenovat se Eva. To je moment, kdy Hannah dochází, že je spojením mezi minulostí a současností a že Rivkah je ve skutečnosti její milovaná teta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Film spracovaním zameraný skôr na mladého diváka. V závere sa hlavná hrdinka pýtala že "prečo to všetko sa stalo". Teta jej poradila, "na to sa musíš spýtať Boha - ale potichu". Pochybujem, že keď sa mladý divák, po zhliadnutí filmu na to Boha spýta (hoc aj potichu, či dostane odpoveď. ()

HM 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí, co se na světě děje, filmů o holocaustu a podobných tématech evidentně stále nebylo natočeno dost. Ovšem, obávám se, že kdyby se tento snímek promítal na školách, aby poučil mladší generace, tak nejenže nikoho nezasáhne a neovlivní, ale spíše ještě bude pro smích... K. Dunst není schopna diváka přimět zamyslet se nad tehdy páchanými zrůdnostmi, vyvolat emoce, natož pak přesvědčit, že od teď je hluboce věřící. Značně hloupé je i ztvárnění nacistů, kteří téměř vypadají jako neškodní strejdové... Přínos filmu spatřuji v zobrazení židovských zvyků, i tak mám ale strach, že si američtí tvůrci upravili náboženství podle svého... Zajímavý námět by si opravdu zasloužil o hodně lepší zpracování, tohle dílko mě vážně neoslovilo... ()

Reklama

merigieren 

všechny recenze uživatele

když ona je to děsná kravina, celkem ucházející holka se přenese časem, pak přijde přihlouplá svatba, koncentrák, trapný hlášky o zapomínání, přehazování bláta na dvorku, to je skutečná práce :-) němci vykreslení jako zvířátka ale naprosto tupý, připouštím že ta výmněna a myšlenka by ještě ušla, ale realizace je děsná. Co říct na to když u plnový komory člověk přemýšlí proč jim tam vůbec svítí. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Takovouhle návštěvu do minulosti by měl podstoupit každý kdo o tomto utrpení někdy pochyboval a každý kdo se hlásí k různým extrémistickým názorům a skupinám. Stejně tak myslím, že by taková "obroda" prospěla každému špatnému člověku, nebo rozmazlenému který si myslí, že se má na světě opravdu špatně, když si nemůže koupit nový mobil nebo počítač. Vytkl bych pouze minimalistické zpracování tábora a trochu moc velkou volnost, kterou vězni a vězeňkyně v táboře mají. Doporučuji rozhodně shlédnout každému kdo se o "ŠOA" nějak zajímá, protože pohled tohoto filmu na zmíněnou problematiku je opravdu specifický a zajímavý. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Již úvodní slovo Dustina Hoffmana slibovalo výrazný umělecký zážitek. Neviděl jsem pořádně dlouho film týkající se druhé světové války. Ďáblova čísla jsou zajímavě podána, ukazují vztyčený prst na ignoraci hrůz dějin, které by neměly být zapomenuty. Jen ta Kirsten Dunst mi není příliš sympatická, Brittany Murphy ji jasně přehrává. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Po přečtení scénáře se stal Dustin Hoffman také jedním z producentů filmu. (Asmodin)

Reklama

Reklama