Reklama

Reklama

The Queen Phenomenon

(TV film)
  • Slovensko Fenomén Queen
všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Kanada / Velká Británie / USA, 1995, 60 min

Recenze (6)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dokument v podtitulem "In the lap of the gods" - v náruči bohů - je vzpomínkou na Freddieho Mercuryho. Začíná, pravda, vznikem kapely, jejím vývojem a zamýšlením se nad její budoucností, ale gro filmu je v ohlédnutí se za osobností jednoho z největších rockových zpěváků a jejího obrovského vlivu. Pro členy kapely to byl nejen kolega, ale především velký přítel, spřízněná duše, pohonná hmota, živel. "Užíval jsem života na plnej plyn, mohl jsem, ničeho nelituju, jen toho, jestli jsem někomu ublížil". A Liza Minnelli na koncertě na jeho počest řekla směrem k nebesům : "dík Freddie, nezapomeneme na tebe". ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Ešte pred tým než som mentálne dospel som túto bisexuálnu bandu tranvestitov počúval a obdivoval ích. Rozlúčkovy koncert skupiny Queen na ktorom sa zúčasnili všetci známi uchiláci a narkomani ako David Bowie, Elton John, George Michael a evidentne nadrogovaný Axel Rose poslúžil, ako na smrti niekoho známeho spraviť zisk a získať slávu. To je bežná vec na západe a už sa rozšírila aj k nám (viď Demitra). Videl som aj lepši dokument, kde okerem iného spomenuli pôvod Mercuryho či účasť na songu Barcelona k OH. Film je aj napriek tomu určite pozeratelný a z nostalgie obdobia chodenia do školi dám lepšie 3*. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase dozvěděla něco nového, třeba to, že kdyby se alba Queen neprodávala, Freddie by se dal na dráhu striptéra. :D Dobrý dokument. Krásný začátek s písní 'Innuendo'.... a dále 'In The Lap Of The Gods' (což je i podtitul dokumentu). Perfektní sestřihy. Ovšem ten rozhovor na konci, tak ten zdaleka nebyl Freddieho poslední, je tuším někdy z roku 1985, tehdy jich dával více, proto řekl něco ve smyslu - "Vy jste poslední člověk, se kterým mluvím... a už mě to začíná nudit." :-) ()

angel.CZ 

všechny recenze uživatele

Jen škoda že se dokument nezabívá více začatkem skupiny ale spíše koncem.Itak je to krásna nostalgii hlavně skalních i nových posluchačů ! ()

Reklama

Reklama