Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príslušník britských špeciálnych jednotiek SAS (Special Air Service), kapitán Skellen (Louis Collins, hral Bodieho v krimi seriáli „Profesionáli“), sa po „plánovanom“ vyhodení z SAS infiltruje do radikálnej, ľavicovo a protivojnovo orientovanej politickej skupiny „The People´s Lobby“. Cieľom skupiny je boj proti nukleárnemu zbrojeniu. Na dosiahnutie svojho cieľa naplánujú únos vysokých amerických a britských politikov na ich stretnutí na americkej ambasáde vo Veľkej Británii. Tú zároveň aj obsadia. Situácia vyústi do policajného obliehania a povolania SAS útočných tímov, ktoré majú situáciu vyriešiť. (Junk)

(více)

Recenze (7)

TrooperX 

všechny recenze uživatele

Film o slavné SAS drží příběh na úrovni SCIFI, pro znalce problematiky se jedná takřka o komedii ve smyslu špatného vtipu. Film nelze brát vážně, o SAS nedává naprosto žádné pravdivé informace, až na pár kousků výbavy a uniforem (o tom však v tomto filmu zajisté nejde). Většina scén co měla divákovi vyrazit dech zde byla k smíchu, nicméně našlo se pár světlých vyjímek (a díky tomu uděluji jednu hvězičku). Filmu nepomohl ani vcelku obstojný výkon Lewise Collinse. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

To jak sa člen britských špeciálnych jednotiek infiltruje medzi radikálnu teroristickú skupinu mi pripadalo dosť naivné. Ale čo už. Hlúpa ženská sa nechala zblbnúť. Film má dosť pomalé tempo a dlho trvá, kým sa začne niečo poriadne diať. Film ale na hladine pozerateľnosti drží charizmatický Louis Collins ako taký drsnnejší Bond a kvalitné akčné scény, ktoré využívajú vo väčšej miere postupy SAS. Výsledkom je sympatická špionážno akčná jednohubka. 5/10. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní akční drama z prostředí Britských speciálních jednotek. Lewis Collins alias Bodie z Profíků je sympaťák a hlavního hrdinu bez problému utáhne. Ono to tak nějak celkově svým stylem trochu připomíná seriál Profesionálové. Ano začátek 80 let byl politicky neklidný. Vrcholila studená válka mezi USA a tehdejším Sovětským Svazem. Zbrojilo se jak o život. A na druhé straně se určité bojůvky snažili z plnou hubou mírových ideálů využít dané situace k vlastnímu zviditelnění, ale v podstatě nedělat nic jiného než se zaštítit dobrou myšlenkou k páchání teroru. Film mi přišel celkem realistickej. Snad až na tu lehce naivní infiltraci hlavního hrdiny do skupiny radikálních mírotvůrců, ale tak je to typický dílko z 80 let ke kterýmu prostě podobný věci patří. Celkem ucházející kousek. Nic co by mě posadilo na prdel, ale nenudil jsem se.65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Šíleně dlouhé i zdlouhavé zároveň. Občas jako by děj stál na místě s minimální gradací a dost laciným vyvrcholením. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Lewis Collins se i mimo filmová plátna snažil dostat k SAS a přijímací zkoušky úspěšně složil, avšak byl vyloučen kvůli své mediální popularitě. (M_J_Adler)

Reklama

Reklama