Reklama

Reklama

Dny v žáru slunce

  • Čína Yang guang can lan de ri zi (více)
Čína / Hongkong, 1994, 134 min

Režie:

Wen Jiang

Předloha:

Shuo Wang (povídka)

Scénář:

Wen Jiang

Kamera:

Changwei Gu
(další profese)

Recenze (2)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zarazilo mě uvedení studia Babelsberg v úvodních titulcích (a jméno Volkera Schlöndorfa v závěrečných), ani jedno IMDb nereflektuje, ale podle německého zdroje se film v bývalé DEFě stříhal a dokončoval. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Český název filmu: Dny v žáru slunce. Vypráví o dospívání chlapce v Číně během revoluce v sedmdesátých letech. Čtrnáctiletý chlapec se baví vnikáním do prázdných bytů kde tráví svůj volný čas.Nebo také v bitkách s "svým" gangem proti ostatním. Film získal šest ocenění Zlatý kůň (scénář pro film,kamera,hl. herec,režie,film a zvukové efekty) a v Benátkách na festivalu obdržel cenu představitel hlavní role. Rozdíl tohoto filmu v popisování kulturní revoluce je v tom, že zatímco ostatní filmy nacházeli na tomto pouze negativní věci tak "In the heat of the sun" se na tuto událost dívá pozitivně. Chlapci si užívají života a žijí bezstarostný život mladíka______Nejsilněji na mně působí závěrečná scéna s bazénem. ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Snímek, v němž lze zaslechnout čínskou verzi zprofanované ruské písně "Moscow Nights", pracuje s literární předlohou, knižní novelou, "Wild Beast" (动物凶猛). Ta se přinejmenším čínským knižním čtenářům představila již v roce 1991. Jejím autorem je velmi populární čínský spisovatel a v současnosti dokonce snad už i kulturní ikona, Wang Shuo. Ten má na svém kontě do dnešních dnů jen knižních titulů přeložených do mnoha světových jazyků nad dvě desítky. (Conspi)

Reklama

Reklama