Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bujarý sex, mraky peněz a prohnilá politika vládnou zkaženému New Yorku! Café Society - proslulý noční klub, který je doslova rájem hříchů.  Navenek to nejlepší z New Yorku, ve skutečnosti litry alkoholu, desítky prostitutek, sem tam rvačky a samozřejmě sex - to je Café Society, proslulý noční klub z 30. let, který je doslova rájem hříchů. Mickey Jelke je nejen návštěvníkem tohoto klubu, ale taky velmi bohatým dědicem. Asi právě proto není oblíben a každý z něj jen ždímá peníze. Navíc je Mickey sledován tajným policistou, který ho chce usvědčit z kuplířství prostřednictvím jeho přítelkyně Pet. Ta souhlasí a Mickey má pramálo šancí v procesu obstát. Je ale vinný? Zdá se, že svět policie a politiky je ještě zkaženější, než ten z Café Society. Ten, který všichni odsuzují, ale mnozí o něm tajně sní... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Nuda jaxviň. Než jsem ze začátku pochopila, o co jde, málem jsem usnula. Když se k nudě ještě přidaly dementní dialogy a nudná kamera, bylo dokonáno. Ačkoli filmy z prostředí 50. let zbožňuju, u tohohle jsem opravdu nevydržela ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Atmosférou působivé (byť s poněkud televizně stacickou formou natočené) retro, každopádně však herecky i režijně žánrově stylová a vcelku věrohodně podaná >pravdivá< historka o lesku a bídě jedné luxusní barové >high society< komunity z počátku poválečných >padesátých< let v N.Y. . . . Hochštapleři, pasáci, štětky, pisálci, všelijací ti umělci i umělkyně a zbohatlíci a podobné zjevy z řad padlého okraje tehdejší smetánky versus trošku pošetilý a možná i ve své branži naivní polda, který chce jen to svoje město očistit od hříchu a nakonec sám se stává nechtěnou figurou ve hře vyšších zájmů... Aby nakonec s notnou dávkou hořkosti sám pochopil, že jednu špatnost stejně jinou nenapraví... Film má přes svoji (vlastně jen ku prospěchu věci!) výrazovou jednoduchost opravdu dobře vystavěnou dobovou atmosféru, dokreslenou pak zdařilým soundtrackem v rytmu tehdejšího jazzu a latina a doplněnou originálními dobovými záběry života nočního velkoměsta. . . . Tři a půl hvězdičky tedy za film a za ten poctivě podaný >dech< poválečného poživačného nočního života zaokrouhleno v dobrém rozmaru (toho, co v životě >pár< dlouhých nocí už taky různě prob[en]děl... ;-) nahoru. - - - - - (Poprvé viděno 11.11.2009 na dvd, komentář zde jako první - 11.11.2009) ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Při náhodném shlédnutí jsem si nejdřív pomyslel, že Woody Allen, pro tentokrát, ubral na vtípcích a sarkasmu. Kdepak Allen, to Raymond De Felitta se soustředil na dokonalé obrazy z takzvané "zlaté doby Hollywoodu" (a New York nijak nezaostával). Natočeno famózně a přepečlivě. Opravdu, zkuste si zastavit kteroukoli pasáž, ta fotka bude obraz. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)

Reklama

Reklama