Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Seržant John Berlin je zkrachovalý policista, který začal v novém městě. Brzy po jeho příjezdu se začne množit počet vražd. Během vyšetřování Berlin nabude dojmu, že již narazil na stopu masového vraha. Ten právě ohlásil osmou oběť s krycím jménem Jennifer. Berlin se při pátrání setká s krásnou mladou ženou, která je slepá a zdá se být jediným spojovacím článkem k těmto zločinům. Mohla by se tedy stát další ohlášenou obětí vraha. Čím hlouběji je Berlin do případu zatažen, tím více se pro něj stává noční můrou a podezřelý může být každý. Dokonce i on sám... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno, čo som to naposledy videl a ani som si už nepamätal kto je vrah. Prose idiot s mindrákom z detstva. Zlatí vrahovia z 8mm alebo Sedem. Tí mali úroveň a vzbudzovali strach. Toto vemeno je k smiechu a ešte trápnejší je spôsob akým ho dostanú. Ako detektívka to je strašne slabé. Pátranie je nudné, hlavný hrdina Garcia je nevýrazný a jeho starší kolega sa správa jak nevychovaný pubertiak, takže som mu jeho osud doprial s radosťou. Pasáž s Malkovichom tam bola snáď len na natiahnutie stopáže. Jedine na Umu sa pekne kukalo aj keď ona ani nemrkla. Ale ani to ozvláštnenie so slepou svedkyňou nijak extra nevyužili. A jej romantická línia s Garciom postrádala chémiu. Takže v každom ohľade je to absolútne zabudnuteľný film. Čo sa mu aj stalo. 4/10. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, ba výborný thriller s kvalitním obsazením, které opravdu ze sebe vydává to nejlepší (Umě bych tu slepotu opravdu věřil), Garcia v nejlepší formě, tradiční Henriksen a Malkovich. V posledně jmenovaném bych však viděl paradoxně (a překvapivě) nejslabčí část filmu - celou dobu totiž sledujeme tradiční (ale skvěle podařené) pátrání po maniakovi, ale Malkovichova role právníka znamenala vpodstatě dvacetiminutové zastavení příběhu na místě, což se mi tedy nelíbilo. Nevím, jestli tvůrci chtěli ono pátrání ozvláštnit výslechovým intermezzem, ale není to podle mě dobrý nápad. Jinak ale opravdu strhující rozuzlení, kde bych nečekal ani samotného vraha, ani provedení jeho chycení (aj, spoiler, pardon, ale jak často se psychopatům podaří nakonec vyhrát? Tak vidíte:-)). Nakonec tedy takové rozpačité 4 hvězdy... Na jednu stranu výborné, ale výslech a pár logických podivností to trochu srážejí. Ale celkově vzato, určitě škoda nevidět! ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Možný SPOILER. Umě Thurman to sice moc slušelo, ale slepotu jsem jí nevěřila. Rukama tápala po zdech, ale před schody nezaváhala. Poznala vcházející přítelkyni, ale úchyla, co ji fotil doma nahou v bytě nepostřehla ... Taky mě dost vyděsila pachatelova kosmická baterka. No a když se takovéto podivnosti hromadily a hromadily, přestal mě film dočista bavit. Hvězdička je za krásu herečky. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Slepá Uma (velmi dobrá), Garcia+Henriksen přímo elektrizující dvojka, něco málo Malkoviche - to ale bylo skoro mrhání hvězdou - a i když se nějaká ta logická chybička taky vloudila ( ... a na obrovské skládce se vždycky najdou přesně ty věci, které je třeba najít a čert vem teorii o jehle v kupě sena), tenhle film byl ve správnou chvíli na správném místě. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem thriller se skvělým obsazením. Dostalo se mi ale opravdu nudného filmu, který kdyby neměl Umu (perfektní výkon) a Malkoviche (který zde nedostal moc prostoru, ale ten, který dostal, využil na 100 %) bych ohodnotil tou nejnižší možnou známkou. Takhle jsou to slabší dvě hvězdy. 30 %. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Film měl rozpočet 20 000 000 amerických dolarů. Rok po uvedení se však autorům vrátili jen 11 300 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Eureka a Trinidad a v kanadském Vancouveru. (Terva)

Reklama

Reklama