Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned první den ve své funkci u Nejvyššího soudu musí mladý soudce Joseph Kirkland (Andy Garcia) řešit dilema svobodné volby a práva na život. Jde o zákon o umělém přerušení těhotenství, obviňující mladé ženy, které tento zákrok podstoupí, z vraždy nenarozených dětí. Mladý soudce si je vědom závažnosti situace, zvláště, když hlasování jeho kolegů končí nerozhodně. Rozhodne se proto nejdříve prověřit obě zúčastněné strany a zdržuje se zatím jakéhokoliv rozhodnutí. Najít důstojné řešení není ale zdaleka tak jednoduché, jak se původně zdálo. Po náročném a komplikovaném vyšetřování je Kirkland konečně připraven vynést svůj rozsudek. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (7)

Dale 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film s aj u nás aktuálnou témou interupcií. Škoda toho, že miestami je film nudný a dosť nejasný, keď neviete, kto je za a kto proti. To platí aj o Garciovej postave, ktorá si vypočuje obe strany, aby nakoniec rozhodla správne. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Já nikdá moc nebyl na dramata ze soudního prostředí. Jenže tady se nehledají díry v armádním systému nebo neodhalují spiknutí, tady jde o život, o životní realitu. Film mi spíš přijde jako sociální studie než jako zábavná podívaná. Možná by se dal použít jako instruktážní video, ovšem krom svého lidského náboje toho zas tolik nenabízí. Herecké výkony jsou vcelku dobré a scénář ucházející. Občas mi připomínal citace novinových článků. Zkrátka pro teenagery záležitost zcela nezábavná (takzvaně totálně out), pro střední generaci ucházející. Prakticky 2 hvězdičky jsou stropem kam můžu maximálně vystoupat aniž bych si namlátil čelo o dřevěný obklad. P.S.: od jedné hvězdičky Cenu za život zachránilo Garciovo srdceryvné vystoupení na závěr, jež v sobě nese hodně z leckdy opomíjené pravdy. Tak dobře, dávám dvě a půl. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film o argumentoch pre a proti potratu nevidíte každý týždeň. Tento film je jedným z tohto druhu. Poskytne vám všetky argumenty pre a proti, ale nerozhodne za vás, čo je dobré. 6/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Umělé přerušení těhotenství. Vědecký (ať už lékařský nebo právnický) termín, jablko názorového až věroučného sváru, a co je tady a teď důležité - nosné téma Ceny Za Život. Ó, jak krásné a vznešené je právo na tom nejvyšším stupni rozhodování. Pro mě to byla výborná jedenapůlhodinka strávená v až barokně monumentální atmosféře hledání a rozvažování práva - tu atmosféru obzvlášť v první polovině filmu zajistila především kamera a Gregson-Williamsova hudba, která dá přesně cítit, jak se cítíte v té velké síni plné vážených soudců a soudkyň. Znám to zatím jen jako "veřejnost", ale i v našem prostředí je to zážitek, obzvlášť když na jednom z těch křesel sedí váš učitel. Ale zpět k flmu - Andy Garcia tradičně vysoko nad průměrem, tlak okolí, názory a následky, vše přítomno, včetně poněkud pateticky filmového závěrečného proslovu s odůvodněním judikátu. Swing Vote je rozhodně lepší než kterýkoliv blábol typu Perry Mason. Závěr? Honeste vivere, alterum non laedere et suum cuique tribuere, jednou provždy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v americkém státě Kalifornia. (Terva)

Reklama

Reklama