Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorské noviny dvacátých let minulého století jsou plné zpráv o unesených dívkách, které beze stopy končí na trhu s bílým masem. Co však nikdo neví je, že dívky se ztrácejí z hotelu paní Meersové (Beatrice Lillie). A zrovinka sem se právě přistěhovala slečna Dorothy (Mary Tyler Moore), osiřelá a lehce naivní venkovská dívka, která nechápe, že za taxík se v New Yorku prostě nedá platit šekem, ale ráda by se stala uznávanou herečkou. To Millie (Julie Andrews) z pokoje odnaproti má plán mnohem prostší – hodlá se bohatě provdat, a tak si oproti zvyklostem nehledá zaměstnání, ale pohledného a hlavně svobodného šéfa.
Bláznivé dobrodružství obou dívek právě začíná. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Nethar 

všechny recenze uživatele

To by mě teda docela zajímalo, jak se tenhle film dostal do mého seznamu "Chci vidět". No ale dostal. Po prvních pár minutách veselé Julie zpívající a poskakující po chodníku jsem si říkal, že dám dvě hvězdičky a vypínám, že to nemám za potřebí (i když jakože starej muzikál, v pohodě). Ale pak jsem nakonec s přestávkou dokoukal. A dopadá to stejně, takže: starý muzikál, v pohodě. Části jsou nudné, části v rámci možností šedesátých let vtipné. Jednoduchý děj, hodně písniček, v rámci žánru super. Dávám méně hvězdiček, protože takovéhle filmy nějak často sledovat skutečně nepotřebuju, ale to neznámená obecně špatný film. ()

boro123 

všechny recenze uživatele

Trochu bláznivý film, který si velmi mile hraje s odkazy na klasické grotesky, potěší odkaz na Harolda Lloyda a jeho O patro výš ale i vtipné mezititulky a stylizované herectví Julie Andrews s častým pomrkáváním na diváka. Hudební i taneční čísla jsou velmi zábavné a originální, pracující s hudbou typickou právě pro grotesky. Co bych filmu vytkla je hodně předvídatelný děj, ale ve výsledku to nevadilo zas tak moc, přece jen se nějaký ten nečekaný zvrat nakonec objeví. "Operator, you have obviously never been in a Chinese opium den!" ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

V záplavě cukrově přeslazených a vrcholně sentimentálních muzikálů ze šedesátých let se Správná dívka vyjímá svou samozřejmou nenuceností a sebeparodičností. Nejde tu o velké emoce, ale o uvolněné nezávazné blbnutí v rytmu ragtimu, módy dvacátých let a čínské prádelny. Muzikálové výstupy vyvolávají úsměv na tváři a na hercích je vidět, že si své role užívají. Nejvíc mě pobavil John Gavin v roli "muže snů", který po zasažení umrtvující šipkou setrvává v nejroztodivnějších hlubokomyslných pozicích. Neváhejte a na tenhle film se podívejte. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

25. Zlatý Glóbus za rok 1967 - cena (1) - *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Carol Channing + nominace (4) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Julie Andrews, Nejlepší hudba - Elmer Bernstein, Nejlepší filmová píseň - "Thoroughly Modern Millie" - Hudba a text Sammy Cahn, James Van Heusen ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale třetí výborný film po sobě. Správná dívka je retro muzikál z 20. let, ve kterém mladá krásná (no ehm) dívka přichází hledat štěstí do velkoměsta a chce si vzít bohatého šéfa, ať už jakéhokoliv. Jsou to milionáři, velké city, muzikálová čísla a dojemné písničky a finální odhalení kdo je kdo je jak z červené knihovny. Prostě kýč jak prastaré filmy s Astairem a Rogersovou. Jenže režisér si z toho dělá nepokrytě legraci. Ať už v písničkách (naprosto geniální tapiokový tanec), opakovaných vtipech (stepovací výtah :D :D :D) a nebo postupech. Jsou tu titulky vyjadřující pocity jak z němého filmu, nechybí tu visení z mrakodrapu jak z grotesek či cirkusové scény. Navíc je tu vedlejší příběh s únosy dívek do bordelů s celkem napínavým finále. K tomu vynikající dvojice Andrewsová, J. Fox, svižná hudba a ve vedlejší roli Pat Morita, kterého jsem si neuměl představit mladého. V Karate Kid hraje dědečka v 52 letech... nu a tady v 35ti bez vousů vypadá tak na 50. 4* a výborná nálada k tomu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2002 měla premieru na Broadwayi stejnojmenná divadelní hra se Sutton Foster v hlavní roli, jež za svůj výkon vyhrála Tony Award. (janejudyjune)
  • Pat Morita v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Angličanka Beatrice Lillie, čoby zákerná obchodníčka s bielym mäsom, nakrúcala svoj posledný film, trpela v tej dobe Alzheimerovou chorobou a nebola schopná si zapamätať text. Julie Andrews sa preto postavila za kameru a svojej kolegyni napovedala jej narážky. (classic)

Reklama

Reklama