Reklama

Reklama

Ačkoli v pozadí tohoto filmu opět prosvětluje pracovní tematika a prostředí železáren, autoři se soustředí na psychologickou kresbu postav. Osou příběhu je solidarita mezi dělníky, kteří pomáhají těžce popálenému spolupracovníkovi, darují mu krev i kůži na transplantaci. Přitažlivé je rovněž dokumentaristické, věcné ladění celého vyprávění, zbaveného přílišné sentimentality. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Master19 

všechny recenze uživatele

Zajímavě obsazená záležitost, ale zdání klame. Ani osobnost Pavla Landovského neposouvá stereotypní příběh o dělnické soudržnosti, vedoucí k naprosto nevyhnutelnému konci, nikam dál a je z toho jen nudný plakát. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je fascinujúce, ako za socializmu chodili filmári točiť hoci aj do veľkých fabrík. V tomto prípade to bolo až k podbrezovským vysokým peciam. Príbeh o ľudskej spolupatričnosti je vo svojej podstate dramatický, no ako väčščina Zacharových filmov, aj tento je okorenený dostatočnou dávkou humoru. Spojenie Pántika s Grissovou hovorí už samé za seba. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tohle je strašná kravina, ač budovatelským filmům dávám vždy 4*. Jak kdyby to točil nějakej student. Přitom tam hrají nejlepší čeští a slovenští herci. Nejvíc mě pobavilo jak Brzobohatý vnucuje ožralým primitivům ze slévárny komorní hudbu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Obyčajný, takmer tuctový príbeh o spolupatričnosti medzi kolegami v socialistickom podniku. V kritických chvíľach sa postupne odhaľujú charaktery postáv, ale nejde sa príliš do hĺbky, čo je určite na škodu. Zaujímavú českú hereckú výpomoc nahovorili naši herci: Brzobohatého Štefan Kvietik, Landovského Július Satinský, Třísku Stano Dančiak a Švandovú Eva Mária Chalupová. Tretí komentár. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Chvilemi to vypadalo spis jako komedie. tak co to teda vlastne bylo? Hodne ceskych hercu, vsichni predabovani. A nejlepsi byla zaverecna scenka, kde se krasna Bozidara spokojene usmeje, protoze manzel si s jejim milencem podaji ruku na usmirenou. No fakt nevim, co to melo byt. P.S.: a biologicky obvaz znamena z lidske kuze... ;) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Košiciach, Bratislave a Podbrezovej. (dyfur)

Reklama

Reklama