Reklama

Reklama

Letadlo plné mladých vojenských kadetů ztroskotá na odlehlém, pustém ostrově. Pětadvacet chlapců zvyklých na tvrdý dohled dospělých nově nabytou svobodu nejprve uvítá, ale poté se rozdělí na dva tábory. Jeden z nich uznává hodnoty civilizace, zatímco ten druhý přijme za své zákony divočiny, která je obklopuje, a pustí se do sadistických her, rituálů a trestů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (215)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná o něco lepší než původní verze z roku 1963. Jeden z mála filmů, kde barevný materiál pozitivně ovlivní výsledek. Ve filmu nenajdete žádné zbytečně vložené záběry smějících se chlapců,a je proto lepší. Některé detaily jsou tu sice zpracovány jinak, modernější doba se projevuje i modernějšími nástroji (vrtulník), nečekám však ani tady příliš velký odklon od knižní předlohy. Velmi známý, a velmi tvrdý příběh, solidní alegorie na lidskou krutost a egoismus, které je v nás odjakživa. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne surové zverstvo. Polovicu filmu som prežil v sprche zimomriavok a bolo pár scén, ktoré ma emocionálne položili. Civilnosť tu docela hraje do kariet, avšak príbeh nie je úplne od začiatku vyrozpravaný. Našlo sa tu aj pár fakt veľkých nelogických medzier, ale mne to v tomto prípade vobec nevadilo a záver je neskutočný... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to prostě v každém z nás. Zlo je člověku vlastní. Děti umí být hodně kruté. Stačí pouhý okamžik a celá civilizace může jít rovnou do kytek. V tomhle příběhu je plno symboliky, nad kterou se musí člověk chtě nechtě zamyslet. To mi usnadnilo pochopení všech událostí, co se odehrávaly na obrazovce. Původní film jsem neviděla, takže nemůžu porovnávat, protože jsem mu vyhýbala jako čert kříži. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ne. Nelíbila se knížka a ze špatné (alespoň z mého úhlu pohledu) knižní předlohy asi ani nemohlo vzniknout nic dobrého. Celý příběh mně přišel zbytečně přitažený za vlasy a nemohu se připojit k většině, která ho hodnotí kladně s tím, že takhle mimo civilisaci dopadneme všichni. Že se, kor děti, nechají zlákat hrou na lovce, hopkáním kolem ohně, zapichováním prasat a koupáním místo toho, aby se chovali zodpovědně a třebas udržovali oheň, to jsem ještě bral. Ale to, že se mezi sebou zapichují a rozjebávají si hlavy kusy skály, to už jsem odmítal akceptovat. Jaká knížka, takový film... 30% ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Na zfilmování tohohle skvostu jsem byla vážně hodně zvědavá... Příběh sám o sobě je natolik sugestivní a propracovaný, až člověka mrazí. Ani jsem nečekala, že by se to tvůrcům nějak moc zvrtlo - však taky ne... Sice mě trochu mrzelo, že úplně nevyužili ten obrovský potenciál, který jinak Goldingova předloha může nabídnout a že se tam třeba ani nedostaly věci, které mě na knížce baví vlastně nejvíc, ale stejně mám pocit, že to nebylo zas tak úplně marný... ;-) Příjemně mě překvapil typový výběr herců i exteriérů. A samozřejmě taky herecké výkony všech dětí... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Tento film je předlohou pro TV-show Survivor vysílanou v USA od roku 2000. (x_silver)
  • Jako Pán much je označován Belzebub, což je podle křesťanské mytologie jedno ze jmen pro ďábla. Jiné zdroje uvádějí, že Belzebub je jeden ze sedmi princů pekel, konkrétně démon obžérství. (Lukadlo)
  • Pôvodne bolo oznámené, že film sa bude nakrúcať na Novom Zélande. Nakoniec sa natáčal na Jamajke. (MikaelSVK)

Související novinky

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Reklama

Reklama