Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historické drama se odehrává v Číně roku 1890 a vypráví o bojovníkovi Wangovi, jenž zpochybňuje autoritu zatčeného muže, který je mocným politikem, a tudíž mu nehrozí vysoký trest. Vlastenec Wang je při procesu sledován politikem Tangem, který chce spravedlivého Wanga přetáhnout na svou stranu a nabídne mu pití. Wang ho odmítá a posléze je přepaden přesilou bojovníků. Z potyčky mu pomůže vyváznout právě Tang a z obou se stávají přátelé. Wang se o Tangovi dozví, že je reformátor, a brzy se tak oba dostávají do nebezpečí. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

miklaras 

všechny recenze uživatele

The Iron Bodyguard aneb další Chang Cheh epických rozměrů s Chen Kuan Taiem v hlavní roli. A opět pod choreografickým vedením Lau Kar Leunga. Pro Evropana je děj trochu těžko záživný, protože se motá kolem nadějí nové Číny a ideologie, což pro filmy tohoto režiséra není tak úplně typické, ale typické je samozřejmě motiv mužného přátelství, hrdinského krveprolití a všeho toho, co z Changa dělá naprostou jedničku hongkongské tvorby. Navíc...Chen Kuan Taiovi to tu zoufale sluší. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kung-fu v ktorom sa riešia rôzne politické intrigy a bitky sa k slovu vo väčšej miere dostanú k slovu až v poslednej tretine. Napriek použitiu typických divokých zoomov sa bitky celkom držia pri zemi a pôsobia realisticky a celkom kontaktne. Proste pohoda. Dej ma zo začiatku zaujal, ale postupne ma začal trochu nudiť. Až príliš sa tam intrigovalo a na konci som si odfúkol, že už to mám za sebou. Celkovo to je také priemerné kung-fu na jedno pozretie. Asi najviac ma bavili drobné úlohy rôznych budúcich hviezd. 5/10. ()

Reklama

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Danny Lee, který ztvárnila Hu Chia, je držitelem černého pásku v Judu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama