Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (9)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Prvnímu dílu se "Return" nevyrovná, na to je v něm moc málo příběhu a málo dynamiky (nezaměňovat prosím dynamiku s nonstop akcí, některým lidem to má tendenci splývat); a závěru trilogie, "Novému jednorukému šermíři" se tenhle sequel nevyrovná už vůbec (třetí jednoručka totiž dokonale vychytal jak tu dynamiku a příběh, tak akci, a co do cool faktoru a stylovosti dává zejména "Návratu" stokrát flek). Což ale v žádném případě neznamená, že by se mi tahle úžasná krvavá řežba nelíbila. Je to sice trochu ploché a ve vertikále poněkud chudší a vlastně to na mě působí jako rozcvička na New One-Armed Swordsmana s Davidem Chiangem - ale být o něco horší než (New) One-Armed Swordsman není zas taková tragédie, a na ty 4/5 to *bohatě* stačí...:-) ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jednoruký šermiar sa vracia pretože on jediný môže zatočiť zo všetkými zloduchmi. A že ich je! Prvý diel bol priam tragicky neakčný, zato v druhom počet mŕtvych ďaľeko prevyšuje počet minút trvania filmu čo je len dobre. Pravda tu prichádza ku slovu jedno z prekliatí kung-fu filmov a to je prílišný počet vystupujúcich postáv združených v rôznych klanoch a človek tak stráca prehľad kto je kto a aké má pohnútky. Zhruba od polovice tak stačí zpamätať si jedinú vec - dobrý sú tí v bielom. Celý film sa vyžíva hlavne v hromadných bitkách s minimálne 15 bojovníkmi a taktiež tu nie je jediná akčná scéna bez zbraní. Šikmáči sa tu prebodávajú všetkým možným od mečov cez háky na reťaziach a ozubené kolesá až po bambusové tyče. Nekonečné hromady mŕtvol a krvi dodávajú filmu až epický charakter. Pravda, musíme si vytrpieť aj nejaké to mimoriadne stupídne poletovanie na drôtoch, hlavne keď náš jednoruký hrdina rotuje vzduchom ako lietajúci tanier a seká bambusy, ale aj ninjovia čo v záberoch pustených odzadu vyskakujú z vody a na zem teda dopadnú úplne suchý. Každopádne radšej plno dementnej akcie než 2 hodiny nudy ako v jednotke. ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

Return navazuje na úspěšného Jednorukého šermíře, ale ač je dobrý, jehopohrobek New One Armed Swordsman v hlavní roli s Davidem Chiangem je natolik úžasný, že Return nemá šanci. zajímavé na tomto filmu pro fanoušky old school HK filmů je nejen to, že právě David Chiang a Ti Lung se tu sešli poprvé a načali tak svoji neuvěřitelnou kariéru, ale třeba i to, že Lau Kar Leung si tu opět střihnul choreografii a pěknou roli (zavilák s létajícím srpem), pro opravdu hodně nemocné fanoušky musím jemně dodat, že i jeho bratr Lau Kar Wing je tu k vidění, ale musíte hodně napínat zrak, před kamerou se mihne Ho Hsiao, Yen Shi Kwan a také jeden z Yuenů, Yuen Cheung Yan. Tedy, pro opravdu fanatické obdivovatele je tu pěkná plejáda budoucích hvězd Shaw Bros, ale i Golden Harvest. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostej skvost a v rámci roku vzniku dvojnásobnej pečlivě broušenej diamant v oblasti "martial arts řežeb" od SB. Zatímco původní, toliko uznávaný díl, se mi absolutně nelíbil a nechápu jeho úspěch ani v rámci tehdejší doby, pokračování je excelentní nářez narvaný špičkovou akcí, hektolitry krve, gore a jako třešnička na dortu pěkně sebejistej a charismatickej Wang Yu, kterej to zde doslova po desítkách, káždýmu jeden smrtící zásah mečem ... prorube si cestu od začátku až na celý konec dlouhé stopáže s naprostou nonšalancí ... Tento film mne úžasně naladil na crossover "Zatoichi meets One-armed swordsman" ... Už se nemůžu setkání těchto dvou "titánů" boje s mečem dočkat ... Filmu se nedá nic vytknout, jak akce, choreografie soubojů, zbraně, postavy, prostředí, atmosféra ... fakt pecka!! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat jednorukého šermíře už nabízí přesně to, co od produkce bratrů Shawových lze očekávat. Nedůležitý příběh, který slouží jen jako spojovací materiál pro skvělé ukázky rozličných technik bojového umění. Střet jednorukého mistra šavle s osmi padouchy, z nichž každý ovládá jinou techniku či zbraň , v pohodě vystačí na celou stopáž a je skutečně na co koukat. Jimmy Wang Yu a jeho zlomený meč už tady opravdu působí jako nejlepší z nejlepších a jediný důstojný souboj s ním svede de facto jen hlavní záporák.  Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest useknutými údy, krví a smrtelnými skřeky jeho nepřátel. A když uvalí svou mstu na tebe, seznáš, že jméno jeho  je Fang Gang. Slabší, ale spokojené čtyřhvězdí a díky uživateli salfa72 za film i titule. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama