Reklama

Reklama

Šaolinští mstitelé

  • Hongkong Fang Shih Yu yu Hu Hui Chien (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Slavný příběh toho, jak byl šaolinský chrám zrazen Poustevníkem Bílé Obočí a následně pomstěn šaolinským buřičem Fang Shih-yuem, se stal legendou. Byl mnohokrát zfilmován řadou režisérů, ale jen na málo z nich se vzpomíná s takovou láskou jako na tuto verzi. Mocné spojení režiséra Čchanga Čchea a mezinárodního idolu Alexandra Fu Šenga dokázalo zachytit bleskovou akci okem kamery (díky bojovým instruktorům Hsiehu Hsingovi a Čchenu Hsin-jiovi... Nemluvě o talentovaném asistentovi režie Wu Maovi.) (Filmbox)

(více)

Recenze (7)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jediný způsob jak zvítězit je ovládnout šaolinský styl neporazitelného těla.. " Parádní sedmdesátkové kung fu legendárního Changa Chea s výborným Fu Shengem v hlavní roli dává vzpomenout na příběh antického siláka Achillea, a ačkoliv - Či právě proto !! - všechno končí doslova v pěkný řiti, Šaolinští mstitelé rozhodně platí za velkou pecku, na kterou jistě jen tak dlouho nezapomenete.. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Prostejší príbeh o pomste, ktorého dejovú linku tvoria flashbacky. Na začiatku sa divák dozvie, že keď bojovníka ponoríme do vriaceho vína a potom ho budeme bičovať, žiadna zbraň, sečná alebo bodná, mu neublíži. Nie je síce špecifikované, či sa vínovo-bičová procedúra vzťahuje na kožu alebo aj na svaly, ale určite to pobaví. Špecifikuje sa iba konečník a z toho vyplýva jedna z mála komicko-trápnych scén. Kung fu súboje, na ktorých to celé stojí, sú ale dobré - či už Šeng Fu alebo Či Kuan Čun masakrujú, čo im príde pred oči. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

V podstate ultimátny kung-fu masaker. Hneď od začiatku sledujeme finálnu megarubačku prekladanú spomienkami aktérov na veci ktoré jej predchádzali. Dej je už tradične pomste, teda ak sa dá vôbec o deji hovoriť vo filme s maximálne minútovými prestávkami medzi akčnými scénami v ktorých klátiaci sa žltokožci rozhadzujú údmi a pokrikujú - "HUÁ"! Kadencia akcie je natoľko hustá až sa mi z toho neustáleho poskakovania skaderukaskadenoha začali krížiť oči a nakoniec s úplne prehodili miesta v hlave. Ale nevadí, veľa akcie nie je v akčnom filme úplne na škodu. Zmienku si zaslúži jeden z najabsurdnejších sadistických výcvikov aké kedy kto vymyslel. Ten spočíva v tom že chudáka hrdinu najprv zbičujú do krvi a potom ponoria do vína, následkom čoho sa stane nezraniteľným až na jednu špecifickú časť tela a to konkrétne riť, respektíve kakáč. Túto metódu už asi nikto neprekoná. Čo inak povedať, furt sa tu všetci mlátia v choreograficky priebežne sa zlepšujúcich scénach a to je asi všetko čo treba vedieť. Beztak si viac nepamätám, pretože mi počas sledovania začal odumierať mozog. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hongkongská žánrová kinematografie sice nepatří mezi můj pravidelně vyhledávaný filmový artikl, ale dosud jsem s ní měl spíše pozitivní zkušenosti a z bojových filmů u mě Drak přichází vyfasoval silné 4 hvězdičky. Tam to bylo nejen filmařsky skvělé, ale hlavně fascinující sledovat veškeré autentické souboje a v nejedné scéně tak napínavé, že jsem ani nedutal. Ale tohle šaolinské cosi mi přišlo, omlouvám se fanouškům, jako totální fraška a celé to kung-fu divadélko hodné jedné velké parodie a většinou spíše pro smích, podobně jako samotný scénář. Je vidět, že se tvůrci snažili obohatit jednoduchý děj o množství retrospektiv (včetně volby černobílého obrazu v několika sekvencích) a občas došlo i na nějaký obstojný souboj, ale jestli mě většina z nich pozitivně nepoutala, nebavila a touhle akcí zde bylo naplněno asi tak 90% celovečerního filmu, tak vyšší hodnocení dát po skončení nedokážu. Tentokrát ta návštěva exotické filmové produkce holt nevyšla. [25%] ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

angl. název The Shaolin Avengers Shaolinská série Alexandera Fu Shenga pod vedením Changa Cheh se motá okolo jediného tématu, tedy vypálení shaolinského chrámu, mandžuského útlaku a rušení škol bojového umění. Tady jde prakticky o totéž, ale podstata tkví v Changově pojetí a Fu Shengově podání. Navíc všichni, kdo rádi hledají v Changově tvorbě homoerotické motivy (...že, MaedhRos :-)) budou uchváceni závěrečnou scénou, kdy mladík, který má na těle jediné zranitelné místo a to...pardon...svou řiť zemře s mečem vraženým až po jílec právě do inkriminovaného otvoru. Scéna, kdy Chi Kuan Chun nese svého mrtvého přítele v náruči a Fu Shengovi trčí meč ze zadnice by měla být přístupná až tak od čtyřiceti. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama