Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Shaolinský učedník Hung His-Kuan dokáže utéci, když je jeho klášter napaden vládními vojáky. Brzy je ale zatčen a uvržen do řetězů. Když se o jeho mučení dozví další učedník, rozhodne se ho spolu s ostatními osvobodit. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

kitano 

všechny recenze uživatele

Ako nazov napoveda, ustrednymi postavami su dvaja hrdinovia a zaroven skutocne historicke postavy. Hung Hsi-kwan (Kwan tai chen) - jeden z grandmasterov stylu hung gar a Fong Sai Yuk (Fu Sheng) - cinska to obdoba janosika, ktory vsak namiesto valasky pouziva vejar (obe postavy su hrdinmi mnohych filmov). Zapletka je notoricky znama. Manchuovia znicili shaolinsky chram a par uprchlikov sa rozprchlo do krajiny, snaziac sa kontaktovat dalsich vernych privrzencov shaolinu. aby sa pokusili o znovunastolenie vlady Ming. Chan Cheh vsak vzdy vedel, ako do filmu vlozit spravny dramaticky naboj. Standartny zaciatok, no potom niekolko paradnych dejovych zvratov, buracajuci hrdinsky soundtrack a ja som sa coskoro znova ocitol v "changovskom" opojeni, ked hrdinovia odhodlane obetuju svoje zivoty za svojich priatelov a kruty zaporaci kuju zakerne plany. Suboje su vsadepritomne, kvalitne a nechyba zaverecna hrdinska monsternakladacka, v ktorej sa v nepriatelskych farbach predstavia aj Lau Kar Leung a Lee Hoi San. Mozno nie najlepsi, no stale vynikajuci Chang Cheh. (8.9/10) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je skutečná klasika… Po dementním začátku následuje už poněkud méně dementní příběh, o němž se raději nebudu rozepisovat, abyste se nesmáli dříve, než ho sami případně uvidíte. Inu, scénárista si s ním hlavu očividně nelámal, herci, jako by to sami vycítili, si z filmu dělají očividně srandu, hlavně představitel Fong Sai Yuka, Alexander Fu Sheng, který svou roli zvládá s humorným nadhledem. Hlavní důvod, proč se na to podívat, jsou skvělé souboje, na které se nemusí moc čekat a vata mezi nimi se dá i přes svoji výše zmíněnou demenci sežvýkat. Z úcty ke klasice 50 % ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 9/10/// +kung fu pozitivní divák si tu přijde na své, akce je tu spousta, vlastně skoro pořád se bojuje, protivníci jsou mnohdy vyrovnaní -stáří je trochu znát/// Zaujme a udrží vaši pozornost až do konce. A to je co říct. Nejvíc se mi líbilo rozložení sil a závěrečná přesilovka cca 50 na 15. Má to i zajímavě otevřený konec a sympatické hrdiny. Jen ta krev a úmrtí vypadají málo uvěřitelné./// Celkem 72%/// ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika svého žánru. Mizerný krkolomný děj, podivné dialogy, hudba 70.let, ale hlavně kung-fu. A o tom je tento snímek především. Masová závěrečná bojová scéna někde v pohoří se stala nedílnou tradicí takovýchto filmů. Extra pecka to přirozeně není, ale příznivci bojových umění si dozajista užijí. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Klášter Shaolin je vypálen vojáky. Z plamenů ovšem dokáže uprchnout vyníkající bojovník Hung Hsi-Kuan (Kuan Tain Chen). Vojáci ho i nadále pronásledují a nakonec ho i dopadnou. Uvrhnou ho do sklepení, kde ho vězní a kde Hung čeká na popravu. Jeho přátelé se ovšem o jeho osudu dozvědí a v čele s dalším skvělým bojovníkem Fang Shih-yuem (Sheng Fu) jej osvobodí. O jejich životě rozhodne poslední boj....Jako malí klučina jsem viděl tuto klasickou bojůvku od Shaw Brothers v němčině na VHS a poslední rok sem hledal jeho název. Pak jsem díky kabelové stanici MGM zjistil, že není zase tak složité jej sehnat. No ale stejně to je blbost. Z nostalgie dávám 40% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama