Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podlý klan Manču se pevně rozhodl zbavit Čínu všech rivalů ovládajících kung fu – pouze prastará šaolinská škola vydrží a dále odporuje. Když jsou její nejlepší bojovníci zavražděni dvěma bezohlednými zabijáky najatými Mančuy, šaolinové se v zoufalství obrátí na staré mistry, aby se naučili ty nejtajnější disciplíny bojových umění – ty jediné styly a taktiky, které by mohly porazit jejich obludné nepřátele. Po měsících trýznivého tréninku se střetnou bojové styly Tygra a Jeřába s Mančuskou smrtelnou technikou Ocelové kůže v krvavé bitvě na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

montel 

všechny recenze uživatele

Tento film byl trošku zklamáním. Děj je klasický. Jedna škola bojových umění chce vymlátit a pozabíjet tu druhou. Dva žáci z té poražené školy najdou učitele, který preferuje styl orla a tygra. Jen kombinace těchto technik může nepřítele porazit. Takže k vidění je spousta soubojů a choreografií, ale také bizarních scén. Například když chce lehká děva udělat chlapovi dobře, ale pak uteče protože zjistí, že tam má vyrážku. Nebo učitel dá žákovi za úkol nachytat za den rukou 50 kaprů nebo ho učit nebude atd. Prostě klasický Hongkong od Shaw Brothers. Ta romantická dějová linka byla ptákovina. 45% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zapletku tvori standardny spor dvoch klanov. Nic nove pod slnkom ale tentoraz je podana predsa len trochu zazivnejsie vdaka zabavnym treningovym pasazam v ktorych si vymysleli vtipne techniky. Druhym velkym kladom filmu je hviezdne herecke obsadenie. Bolo roztomile sledovat ich filmove zaciatky. Bohuzial to co malo byt najväcsou devizou znova ako je u Chang Cheha zvykom za vela nestoji. Bitky su znova tak pomale, ze medzi kazdym chvatom mate cas si uvarit kavu alebo pustit nejaky lepsi film. Vdaka ucasti niekorych mien som ocakaval dynamickejsiu choreografiu ale film mal evidentne naplno pod palcom Chang Cheh. Ja tomu jeho prilis old school stylu neviem prist na chut a preto si dam znova na par rokov od jeho filmov pauzu. 5/10. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ultimativní souboje, při nichž není nouze o krev a dokonce dojde i na evisceraci, což jsem v těchto vodách viděl asi prvně. Mírně rušivou byla jen tradičně velmi naivní romantická linie, kde se až příliš projevovala herecká neschopnost všech zúčastněných, ale ony tyhle marné pokusy o jakousi dramatizaci k tomuhle typu filmů patří. Spokojená čtyřka. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Štandartná akčná štúdiovka. Smiešne, po akých rôznych úderoch nastávajú smrtelné zranenia. Takisto podivné, že starý majster sa namiesto ukážky svojich bojových schopností a skúseností pred samotným bojom radšej podreže. Ale inak slušný príbeh o bojových školách - šaolinských i mandžuských - a kopec súbojov. Samotné súboje síce nepatria medzi to najlepšie, čo som v starších honkonských akčňákoch videl, ale ujdú. Z hercov za zmiensku stojí iba tradičný záporák vtedy začínajúci Jonny Lung-wei. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Chang Cheh natočil na Taiwanu svoji šaolinskou sérii, která se uvedla prvním filmem Shaolin Martial Arts. Je to hodně klasický příběh, okleštěný o všechny zbytečnosti a někomu se líbit nemusí. Ovšem od kung fu filmů většinou člověk nečeká hluboké vhledy a dlouhé záběry na projíždějící rikšy v mlze. Poctivá klasika se potom trochu změnila a další filmy téhle série byly lepší a lepší. Dlužno říct, že tady Chang Cheh našel třeba Johnnyho Wang Lung Weie, budoucího excelentního padoucha kopaček a umetl cestičku Fu Shengovi. Jinak, kdo se chce podívat, jak hlavní hrdina prsty rozezní zvon nebo jak přísně se umí tvářit přísný Drunken Master Simon Yuen Siu Tien, ať si film pustí. Milovníka kopaček nemůže zklamat. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama