Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Zha (Fu Sheng), syn vojenského velitele je neposlušný mladík, který rád utíká z domova, aby poznal život normálních lidí. Jednoho dne však zachrání dívku, které se chce zmocnit syn dračího vládce východního moře a dračího syna zabije. Dračí král žádá odplatu za smrt svého syna (Fung Hak On) a Na Zha se musí sebeobětovat. Po smrti je ale vzkříšen svým taoistickým mistrem, získá nové tělo z květu lotosu a stane se nebeským bojovníkem, který se po nebesích pohybuje pomocí ohnivých prstenců a chrání lid, který ho začal po jeho smrti uctívat jako světce.

Na Zha je čínská mytologická postava, která byla importovaná i do Japonska. Při svých dobrodružstvích bojoval i s Opičím králem a jeho legenda patří ke klenotům čínské literatury. (miklaras)

(více)

Recenze (2)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Special FX vyžadují velkou, opravdu velkou dávku shovívavosti, ale příběh je to okouzlující a Fu Sheng v titulní roli mě vlastně okouzlil taky (nepočítám se mezi jeho fanynky, ale tenhle typ hrdiny mu dokonale sednul). ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Skutečně dekadentní zážitek z dílny Changa Cheh, který vychází z legendárního materiálu. Na Zha zabije dračího démona, za trest se musí sebeobětovat a po své smrti stane nebeským hrdinou, který jako zázračný Robin Hood chrání prostý lid. Vidět hongkongské triky 70.let je zážitek za všechny prachy, protože film vzniknul dlouho před seriálem Opičí král a trikové scény jsou tu obzvláště vypečené. Čínské legendy i v psané formě vyadají jako následky opia, ale ve formě obrazu je to teprve paráda. Loutkoví draci, neuvěřitelně primitivní dvojprojekce i absolutně ujetý děj je ohromující. Kdykoli se ale v záběru objeví Fu Sheng, ta neskutečná scenérie nabere na zábavnosti a Na Zha se dá dokonce i dokoukat. Tedy, v případě, že jste zvládli předtím pár desítek filmů podobného ražení, protože některé scény nejsou pro Evropana zkousnutelné. Jinak Na Zha je docela častý motiv hongkongských filmů, podle mých propočtů filmů o něm bylo natočených alespoň patnáct, z nichž tento je nejslavnější.6.5/10 ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama