Reklama

Reklama

Nepřemožitelný shaolin

  • Hongkong Nan Shao Lin yu bei Shao Lin (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři učitelé Severního Shaolinu (Lu Feng, Chang Sheng a Sun Chien) jsou povoláni Mandžuy, aby učili jejich vojáky bojovému umění a aby se utkali s mistry z Jižního Shaolinu. Porážka se zdaří. Tu noc, hlavní generál (Wang Lung Wei) zabije mistry Jižního Shaolinu a obviní je z tohoto činu. Jižní část Shaolinu vyšle několik svých žáků, aby pomstili smrt svých mistrů (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Děj je děravější, než někteří ze shaolinských mistrů v závěru tohohle filmu, dialogy jsou prostinké a tak celkově se tu děje plno nepravděpodobných věcí, ale chemie mezi šestkou hlavních představitelů, parádní Wang Lung Wei v jedné ze svých úžasně záporáckých kreací, klasické "training sequences" a správně urputně kruté finále mně osobně dávají dohromady naprosto kouzelný film hodný opakovaných zhlédnutí - není to (aspoň pro mě) naprostá a ultimátní "Venom" klasika, ale na 4,5 to stačí bohatě. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý kung-fu filmeček... Jasně, že o hereckých výkonech se tu moc hovořit nedá a některé věci můžou dnes působit nechtěně komicky (umělá krev).. Avšak bojové scény jsou nápadité a hlavně bojová příprava mistrů z jižního šaolinu mě uchvátila natolik, že musím dát za 4.. kromě toho vzhledem k roku vzniku tohoto dílka, dokážu ty drobné nedostatky přehlédnout... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvotné minúty filmu ma vtiahli do filmu, ktorý zrejme nebude oplývať ani originálnym námetom a ani dobrým scenárom. Tak som sa tešil aspoň na nejaké tie fightning sekvencie. A sú podobne mrzké a neoriginálne, ako naratívna stránka snímku. Ono od producenta Shawa som nikdy nečakal niečo s presahom, ale ten týpek produkoval vlastne dookola stále to isté. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Hlboko prepracovaný a vypointovaný dej vo filmoch tohot žánru nemožno čakať. To, čo ale tvorcovia predviedli v NS je naozaj sila. Film obsahuje množstvo nelogickostí, dementných dialógov a scén. Nad všetkým kraľuje premakaný plán diabolského generála, ktorý chce rozdeliť 2 vetvy Shaolinu a potom ovládnuť najprv svet a neskôr aj priľlahlé univerzum:-). Zlatá moja 36. komnata, ktorá vyhrala najmä vďaka oveľa lepšiemu body liftingu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Základná téma o potrebe pomstiť sa, kopíruje dejový základ všetkých filmov žánru, čo som kedy za rôznych okolností videl (autobusy, prvé VHS párty..). Napodiv to tentoraz príliš nevadí. Stačilo šablónu deja ozdobiť a fádnosť ustúpila napr. zaujímavému znejasneniu záverečnej pomstychtivej párovej bitvy na život a na smrť. Všetci zúčastnení cítia, že nejednajú správne, ale zastaviť to nedokážu. Oko tiež poteší viacero poetizujúcich scén, zasadených do roztomilých prostredí kvetinových záhrad, ovocných trhov, či lesnej samoty. Humorné vložky s okopávaním kvetín, praženicovou diétou, či gravírovaním kmeňa stromu silou rúk vrcholia tiež v závere smrteľnými zraneniami a zmŕtvychvstaniami v rozpore so všetkými biologicko-fyzikálnymi zákonmi. Osobne potešilo ukázanie nenávistnej túžby po odstavení schopných intrigami zo strany štátnej a vojenskej moci, ktorá ostala stáročia takmer konštantne nemenná. Myslím, že aj nie fanatický vyznavač hua-kua súbojov (obľúbené zvuky bojovníkov), si môže nájsť to svoje. Fajnová jednorázovka. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama