Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve starověké Číně se schyluje k souboji mezi armádou čchingů a mírumilovnými mnichy kláštera Shaolin. Nejvyšší duchovní cítí, že mandžuský dvůr něco chystá. Začnou tedy přijímat i nekněží žáky a učit je bojovému umění kung-fu, aby rozšířili své řady. Dříve či později nastane den, kdy bude třeba bránit Shaolin až do konce. (ČSFD)

(více)

Recenze (24)

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Hledat logiku v tomhle filmu by bylo chybou, vše je přímočaré a některé scény mi vyloudily i úsměv, například, když to před závěrečným soubojem rada starších duchovních zabalila a jala se zemřít klidnou smrtí a nechala mladé ve štychu, ale klasický kung-fu film snad ani jiný být nemůže. Navíc tenhle film mě provázel i v dětství, kdy jsem chtěl po jeho shlédnutí pomáhat v kuchyni míchat rýži dlouhou měchačkou ze židle, vázal si na nohy pytlíky z pískem, abych se vzápětí přerazil na schodech a štípal klacíky kdykoliv se jen dalo, třeba i na našich stromcích. Rodiče mě jistě milovali. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Môžte sa tešiť na vynaliezavé výcvikové metódy. Aj keď sprvoti pôsobia, ako niečo čo nemá s kung fu veľa spoločného, nakoniec sú viac ako užitočné. Vzhľadom na to, že má film množstvo hlavných postáv, jeho minutáž nieje tým pádom až tak dlhá a beží svižnejšie. Akcia, hlavne v závere, má to pravé šaolinské kúzlo. ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

Chang Cheh málokdy selže. Tenhle film natáčel ještě se svou původní sestavou David Chiang-Ti Lung-Fu Sheng a se spoustou jiných známých tváří (nastupující generace Venoms). Fu Sheng si film docela ukradl pro sebe a dokázal,že je opravdu vynikající herec i bojovník. Když k tomu připočtu hodně klasický námět a oholené hlavy shaolinských mnichů, nelze odolat. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Vadila mi tu zbytečně dlouhá stopáž a některé odfláknuté souboje, ale především neukončený závěr. Špatně se tu orientuje ve jménech, často jsem nevěděl o kom se mluví a také se tu dlouho hledá cesta k sympatiím bojovníkům, které přicházejí až ke konci, kde vám překvapivě zabijou velkou část bojovníků, o kterých vypráví tento film. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

“Duch Shaolinu žije dál…". Vznešení bratři z shaolinského kláštera v nerovném boji s mandžuským císařem a jeho žoldáky, ale především se zradou ve vlastních řadách. Ač zvítězit nemohli, což je tedy při tom mimořádně tvrdém výcviku a disciplíně, které byli, narozdíl od císařových vojáků – aspoň tak to na první pohled vypadalo, pokud se to tedy dalo vůbec rozpoznat, podrobeni, přinejmenším zarážející, přec jen zůstala hrstka statečných a naděje zůstává. Ve mně po prvním seznámení s hong-kongským bojovým filmem zůstala také hrstka naděje, že snad, až mi přestanou všichni protagonisté připadat stejní a sem tam si třeba budu schopná zapamatovat i jejich jména, abych věděla, o kom je kdy řeč, snad pak teprve také objevím, v čem tkví to tajemné kouzlo těchto filmů. Zatím tedy aspoň poctivě uznávám, že, ač jsem měla místy problém, rozeznat, kdo je hodný a kdo zlý, tak se kluci prali pěkně a, u čeho jsem se bavila opravdu, to je způsob, jakým mistři Shaolinu své žáky zasvěcují. To mě baví vždy, již jsem měla tu čest v některých filmech jiné provenience. Uvidíme, milý Modi :o) Filmová výzva 2015 – filmy, doporučené uživatelem Modiwish. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama