Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh o smrtícím podvodu a zradě se začíná odehrávat v momentě, kdy je vůdce respektovaného klanu Železné vlajky zavražděn Oštěpařem, zatímco je klan zaměstnán soubojem se zlotřilým klanem Orlů. Nejstarší člen klanu Železné vlajky Lo přijme odpovědnost za mrtvé z klanu Orlů a vydá se ukrývat před zákonem. Mezitím na jeho místo nastupuje Chow Feng, který však svá nově nabytá privilegia začne zneužívat. Feng stále spatřuje v Loovi potenciální hrozbu a vyšle Deset hanebných zabijáků z Podsvětí, aby se o něj „postarali". Jenže Lo je všechny porazí a nakonec se postaví i samotnému Fengovi - s pomocí Oštěpaře, který doufá, že to odčiní to, že nevědomky zabil bývalého vůdce klanu Železné vlajky. (Filmbox)

(více)

Recenze (5)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad stare kung-fu filmy, ale filmy Chang Cheha su na mna az prilis zastarale. Tentokrat mi nesadla ani prekombinovana zapletka o intrigach medzi klanmi. Mam radsej priamociare pribehy o osobnej pomste. No a bitky tiez nie su môj oblubeny styl. Choreografia je fazovana. Miestami dost dynamicka a miestami jak spomaleny film. A ku koncu to je uz len take umelecke poskakovanie. Nic pre mna. Ale fanusikovia tohto rezisera si pravdepodobne pridu na svoje. 5/10. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Chang Cheh tu zrecykloval svou klasiku The Duel... A nezrecykloval ji špatně, i když Flag of Iron se má vůči Duelu stejně, jako celá Venom éra vůči Changovým filmům z počátku 70. let. Je silně derivativní a - slabší. Přesto Flag of Iron nenudí - a je to prima Venom flick s až absurdně (ale krásně) akrobatickým finále... ()

Reklama

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Typická Changovsko-Venomská mlátička, která je tak trochu okořeněná zvraty a občas může na nás působit jako malá asijská detektivka. Souboje jsou velmi nadupané, tvrdé a choreograficky velmi dobře zvládnuté, soupeři jsou taky docela zajímaví. Poslední souboj je třešnička na dortu, všude se to hemží vlajkami a jakmile jsou proti sobě dva co mávají vlajkami, do toho nadupaná hudba, je to radost se koukat. Stopáž je vcelku nadbytečně delší, ale co?? Aspoň bylo více času na souboje :-) Jeden z nejlepších filmů vyprodukovaných v Changově dílně. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Pre tentokrát žiadny ďalší holokaust a genocída šaoliňákov, Železná Vlajka má taký komornejší koncept založený na podrazoch. Áno, máme tu dva klany, železné vlajky sú akože tí dobrý a orli zasa kupliari prevádzkujúci bordel a kasíno. Po jednej potýčke sú orli definitívne vymárovaní, ale majster vlajočiek je zákerne zavraždený od chrbta. Hlavný hrdina sa rozhodne vziať na seba zodpovednosť za celý incident a odchádza do vyhnanstva umývať riady v nejakej putyke. Dohodnutá finančná podpora od klanu akosi nechodí, ale zato si to prihasí plná riť rôzne pošahaných zabijákov, medzi ktorými nájdeme aj účtovníka s vražedným počítadlom. Za choreografiu súbojov palec hore, svižné a dosť náročné, vždy zakončené prebodnutím protivníka čímkoľvek od kusu dreva po rozbitý tanier. Šokovaný hrdina zistí že jeho bratia ho vskutku pekne osrali a všetko zosnovali tak aby mohli sami prebrať po orloch ich pokútny biznis. Tým sa odštartuje akási psychologická zákopová vojna, kde to postavy tak trošku preháňajú s krkolomným taktizovaním v štýle "ja viem že on vie a preto urobím to čo si myslí že urobím a budem sa tváriť že o ničom netuším". Z priateľov zradcovia a z nepriateľov spojenci. Až na toho maníka v bielom vyzerajú všetci vlajoši akoby ich vyrábali sériovo na páse, rovnaké handry, vlasy aj šik umelé kotlety, takže napr. pri finálnom zápase sa dá hrdina od zloducha rozlíšiť len vďaka tomu že zloduch má navyše čipkované rukávy. Ale akcia stále fajnová, okorenená akrobatickým poskakovaním a trebárs prišpendlením chlapa oštepom nad dvere. Nebyť uprostred to podozrivé plánovacie čoromoro, možno by som šiel aj vyššie, ale tri sú dobré. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama