Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Umírající učitel pověří svého posledního žáka k prověření pěti jeho bývalých studentů, které každého z nich naučil jedné ze speciálních taktik kung-fu: Sto-nožku, Hada, Škorpióna, Ještěrku a Žábu (uvedena v názvu filmu). Tento poslední student, který zná od každého tohoto bojového stylu něco, se musí spojit ještě s jedním z výborných studentů, aby zničili ty zlé. Chtivost a proradnost následují poté, co zjistí, že někteří studenti jsou opravdu velmi špatní. Ale kterému může věřit natolik, aby se s ním mohl spojit? (Intersonic)

(více)

Recenze (57)

HarqAlAda 

všechny recenze uživatele

Na to ako naivný film to je, predvedie nám veľmi kruté mučenie a zabíjanie - ešteže je všetkým (a najmä divákom) jasné na prvý pohľad, že nikto z hercov neprišiel k ujme.... Herci sú v špičkovej forme. Kúsky ktoré predvádzajú nemôžem síce nazvať skvostami, každopádne od hercov vyžadujú ozajstný prvotriedny skill. A preto som dal až 3 hviezdy. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Ve škole pěti zbraní, pověří učitel svého žáka, aby vyhledal jeho pět bývalých studentů a zjistil, zda ve světě konají dobro nebo zlo a ty zlé, aby zničil. Aby se mu to povedlo, musí se z jedním z nich spojit... Klasické kung-fu od společnosti Shaw Brothers. Zápletka je stupidní, příběh taky, ale je to koukatelné. Na kult ze stejného roku 36.komnat Shaolinu, to ale zdaleka nemá. 50% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pět žáků, pět jedinečných bojových stylů. Specifické styly jsou velmi příjemným zpestřením klasického akčního filmu, kterému pomáhá i vcelku originální příběh, kdy poslední student hledá pomocníka svého mistra a současně má zabránit původní pětici studentů zabíjet lidi. Postavy jsou velmi rozdílné už i ve vzhledu a jejich styly se prolínají s jejich povahami (v čemž je nejlepší asi had a ropucha). Opět kulisové prostředí vůbec ničemu nevadí, protože jako tradičně mají filmy hodně akčních scén a tak plynou velmi příjemným tempem. I přesto se najde hodně diváků, kteří tohle a podobně laděné filmy určitě neskousnou. Škoda, přijdou o pěknou zábavu... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších a nejoriginálnějších kung-fu snímků. Na kung-fu film to má dost originální scénář, skvělé akční scény a "nečekané" zvraty. Nesmím zapomenout na skvělé herecké obsazení. Sheng Chiang je zde zpočátku nenápadný, aby to pak nandal všem nepřátelům. Všem, kteří tento kousek neznáte, s láskou doporučuji. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Stonožka, Had, Škorpión, Ještěrka, Ropucha a poslední učeň mistra školy Pěti zbraní, to je základ tohoto snímku nabytého skvělými bojovými scénami. Občas originální usmrcování patří mezi to nejdrsnější, co tu lze vidět. Najde se tu i pár nudnějších pasáží a barva krve, kterou maskéři používali, je opravdu "věruhodná". Přesto však hodnotím čtyřmi hvězdičkami, jelikož Pět zbraní je správný a klasický kung-fu film. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Had měl být původně žena (podle některých zdrojů měli dokonce Stonožka a Had být manželé). Režisér Chang Cheh ale nebyl bojovným ženským hrdinkám příliš nakloněn, takže postava Hada byla nakonec přepsána na mužskou a svěřena Wei Paiovi. (MaedhRos)
  • 11. miesto v rebríčku „Najlepších 50 kultových filmov všetkých čias“ týždenníka Entertainment Weekly. (Pat.Ko)
  • Představitelé ústřední šestice postav (Philip Kwok, Lu Feng, Chiang Sheng, Lo Meng, Sun Chien a v omezené míře i Wei Pai) byli prominentními protagonisty poslední generace oblíbenců režiséra Changa Cheh. Na přelomu 70. a 80. let s ním natočili slušnou řádku filmů (tzv. "Venom flicks"), jež si zejména na západě získaly kultovní oblibu. Výše jmenovaní pánové jsou fandům známi jako "(Five) Venoms" - přezdívka, kterou jim vysloužilo právě Pět zbraní (v angličtině The Five Venoms nebo Five Deadly Venoms) - první film, v němž si společně zahráli hlavní role. (MaedhRos)

Reklama

Reklama